visvamitra Posted February 28, 2015 Report Share Posted February 28, 2015 Spółka J. Herbin jest firmą z tradycjami, na rynku funkcjonuje od 1670 roku. Obecnie spółka należy do koncernu Exaclair Inc, właściciela marek Clairefontaine, Rhodia, Brause czy G. Lalo. Szczęśliwie dla nas wejście do struktur dużej międzynarodowej spółki nie wiązało się z ograniczeniem palety kolorów. W oficjalnej linii dostępnych jest 30 kolorów: Planuję przygotować zestawienie całej linii 30 kolorów (bez serii 1670). Gdyby ktoś z was miał cos z listy brakujących, nie będę się wzbraniał przed próbką. Ambre de Birmanie Bleu Azur Bleu Myosotis Bleu Nuit Bleu Pervenche Bouquet d'Antan Bouton d'Or Cacao du Bresil Cafe des Iles Diabolo Menthe Eclat de Saphir Gris Nuage Larmes de Cassis Lie de The Lierre Sauvage Orange Indien Perle Noire Poussiere de Lune Rose Cyclamen Rose Tendresse Rouge Bourgogne Rouge Caroubier Rouge Opera Rouille d'Ancre Terre de Feu Vert Empire Vert Olive Vert Pre Vert Reseda Violette Pensee Orange Indien to przyjemny, zgaszony oranż. Kiedyś miałem do niego zastrzeżenie, ale wtedy dostałem paczkę naboi a teraz mam flaszkę. I powiem wam, że jest różnica. Ekspresjonizm abstrakcyjny (czyli strzał strzykawką napełnioną atramentem na kartkę Mondi o gramaturze 90g, papier satynowany) Krople atramentu na ręczniku kuchennym marki Queen Chromatografia Software Id Oxford Recycled 90 g, Kaweco Sport Classic, B Porównanie (Jaśniejszy Gandhi to DeAtramentis a ciemniejszy Montblanc, się pospieszyłem...) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Markol Posted February 28, 2015 Report Share Posted February 28, 2015 Kolor ładny, ale (podobnie jak Gelborange opisany przez Kol. Akszugora) raczej nie pasuje do codziennego użytku. Niemniej przyjemnie energetyzuje, zwłaszcza przy takiej ponurej pogodzie jak dziś. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 28, 2015 Report Share Posted February 28, 2015 A jak dokładnie opiszesz różnice między atramentem z butelki a tym z naboi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrsajnog Posted February 28, 2015 Report Share Posted February 28, 2015 Fajny, czysty pomarańcz, szczególnie ten kleks. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aoirghe Posted March 1, 2015 Report Share Posted March 1, 2015 Fajny kolor, przyjemny w użytkowaniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted July 19, 2015 Author Report Share Posted July 19, 2015 Kaweco AL Sport, B CIAK, Omas Ogiva Alba, M Każdy kolor niejedno ma imię, jak to Akszugor unaocznił w rezenzji De Atramentis Document Ink. Tutaj zdjęcie Orange Indien na papierze Suli. Atrament naniosłem patyczkiem higienicznym. Czarne obramowanie zrobiłem piórem Jinhao napełnionym atramentem Take-Sumi Iroshizuku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukiStrike Posted July 20, 2015 Report Share Posted July 20, 2015 Ładny ten kolor. Dzięki za recenzję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikaa Posted July 13, 2016 Report Share Posted July 13, 2016 Nabyłam ostatnio paczkę naboi. I żałuję, że nie czytałam tej recenzji wcześniej. Wzięłabym małą buteleczkę zamiast naboi. Jest blado, bez życia, bez energii.... nijako. Bardzo słabo wypada ten atrament, zupełnie inaczej niż na Twoich zdjęciach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts