visvamitra Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 Diamine to firma z tradycjami, zajmuje się produkcją atramentów od 1864 r. Siedziba spółki mieści się w Liverpoolu. Maroon to przyjemny atrament charakteryzujący się umiarkowanym nasyceniem (w porównaniu do nowszych Diamin takich jak Syrah czy Poppy Red), dobrym przepływem i nawilżeniem stalówki. Mnie się podoba, choć niczym się nie wyróżnia. Ekspresjonizm abstrakcyjny Ekspresjonizm abstrakcyjny Krople atramentu na ręczniku kuchennym Chromatografia Software ID Oxford recycled - Kaweco Sport Classic, eyedropper, B Porównanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 dziwne, mnie się zdawało, że maroon to kasztanowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicpon Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 (edited) dziwne, mnie się zdawało, że maroon to kasztanowy. Albo bordowy - zależnie od tłumaczenia, ale generalnie więcej ciemnej czerwieni i ciutka brązu Choć ekspresjonizm abstrakcyjny jak zawsze mi się podoba - mi taki ładny nie wychodzi Edited February 17, 2015 by Nicpon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 albo, albo. wszak bordowe parkery 51 (na ten przykład proszę kogo) są oznaczane barwą maroon. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 Przypomina mi coś ta czerwień, ale jeszcze nie wiem, czy ją lubię Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts