piter22 Posted February 8, 2015 Report Share Posted February 8, 2015 Postanowiłem połechtać swoją próżność i zrobić małą sesję zdjęciową dwóch Sheafferów Balance. To dokładnie ten sam model, różnią się jedynie kolorem. Wszystkie wymiary są identyczne - istniała też wersja o nieco szerszym pierścieniu na skuwce. Zielonego mam od dawna, brązowego upolowałem w wigilię 2014 roku. Trafił do mnie kilka dni temu i po przeprowadzonej renowacji występuje w sesji z zielonym kolegą. Jako mały bonus dorzucam kilka zdjęć sprzed renowacji. Pióro było w bardzo słabym stanie. Kiedy je zobaczyłem, stwierdziłem, że chyba poszukam jeszcze jednego i poskładam, wybierając najlepsze części. Jak się jednak okazało w trakcie, stan nie był aż taki zły i zostały jedynie drobne ślady po dość dużych zniszczeniach. Niestety klips wymaga wymiany, bo wygląda na pogryziony. Ale nie jest to ogromny problem, w końcu pióro to siedemdziesięcioletni staruszek. Co to, ktoś się scyzorykiem bawił? A tu ktoś chyba próbował grawerować swoje inicjały... Tego nawet nie umiem skomentować. I znowu nóż w akcji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted February 8, 2015 Report Share Posted February 8, 2015 Piękna robota. Sheaffer to nie moja bajka, ale efekt końcowy jest super. Szczególnie patrząc jak wyglądało pióro przed zabiegami. Jak poradziłeś sobie ze śladami po nożu? To głęboko było, szlifowaniem takich dziur nie uda sie zamaskować. Chylę czoła. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted February 8, 2015 Author Report Share Posted February 8, 2015 Jak poradziłeś sobie ze śladami po nożu? To głęboko było, szlifowaniem takich dziur nie uda sie zamaskować. Wypełnianie + szlifowanie Co ciekawe, najlepiej wyszły ślady po nożu, najgorzej inicjały. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zutka Posted February 8, 2015 Report Share Posted February 8, 2015 Świetny efekt! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted February 8, 2015 Report Share Posted February 8, 2015 Inicjały próbowałbym bez wypełniania przeszlifować. Chociaż nie mając pióra w rękach to tylko takie gdybanie . Jeszcze raz gratulacje i wielki podziw. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted February 8, 2015 Author Report Share Posted February 8, 2015 Niestety, inicjały były wyryte głęboko i bardzo cieniutkim czymś. Jakimś skalpelem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endoor Posted February 8, 2015 Report Share Posted February 8, 2015 Piotrek, kawał dobrej roboty, respekt Muszę Cię kiedyś podpytać jak wypełniasz ubytki, ale to przy jakiejś okazji. Jeszcze raz duże gratulacje, piórka świetnie się prezentują. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Andrew Posted February 8, 2015 Report Share Posted February 8, 2015 Piękne są Zazdroszczę i gratuluję efektu pracy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted February 8, 2015 Report Share Posted February 8, 2015 Respekt Piotrze. A te Sheaffery maja w sobie coś fajnego. Zwłaszcza zielony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lepki Posted February 8, 2015 Report Share Posted February 8, 2015 Widząc efekt końcowy byłem nieźle zaskoczony, jakby to było inne pióro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
foxy Posted February 8, 2015 Report Share Posted February 8, 2015 Wiesz, że mam bzika na Kropki... Mój Dostojny teraz czuje się lekko zawstydzony Świetna robota! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted February 8, 2015 Report Share Posted February 8, 2015 Piter, kawał dobrej i pięknej roboty, szacun i gratulacje! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted February 9, 2015 Report Share Posted February 9, 2015 ej a pokaż jak z bliska wyglądają teraz te wygryzione miejsca? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted February 9, 2015 Author Report Share Posted February 9, 2015 ej a pokaż jak z bliska wyglądają teraz te wygryzione miejsca? Jak znajdę... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted February 9, 2015 Report Share Posted February 9, 2015 Jak znajdę... XD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kriis88 Posted February 9, 2015 Report Share Posted February 9, 2015 Jestem pod wrażeniem. Wspaniała robota Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nilfein Posted February 9, 2015 Report Share Posted February 9, 2015 Cóż, powiedziałbym - niesamowite…ale Ty rzeczy niemożliwe robisz od ręki…na cuda trzeba chwilę poczekać Świetna robota, @piter22 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
empi Posted February 17, 2015 Report Share Posted February 17, 2015 Piotrze i za wspaniałą robotę i za piękny duet . Sam mam na razie połowę "duetu", ale że bardzo podobają mi się sheaffer'y z lat '30 i '40...... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted May 12, 2015 Author Report Share Posted May 12, 2015 Mała aktualizacja. Brązowy: Zielony: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Andrew Posted May 12, 2015 Report Share Posted May 12, 2015 Znęcasz się nade mną Są po prostu od początku do końca piękne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ObSztetke Posted May 12, 2015 Report Share Posted May 12, 2015 Doskonała robota. Szacunek i wyrazy uznania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
INAHON Sp. z o.o. Posted May 12, 2015 Report Share Posted May 12, 2015 Jakby na sesyjce u Inahona były Tak jakby, podstawka wydaje się być znajoma... Muszę poszukać, czy ja nie mam czegoś w podobnym tonie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
INAHON Sp. z o.o. Posted May 12, 2015 Report Share Posted May 12, 2015 Z tym klipsem, to mam tylko jednego...piękne pióra, nie ma co...Sheaffer to jest to... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 12, 2015 Report Share Posted May 12, 2015 Pióra oszałamiające. Szczęka dawno leży na ziemi.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Andrew Posted May 12, 2015 Report Share Posted May 12, 2015 <wzdycha głęboko> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts