wanki Posted January 21, 2015 Report Share Posted January 21, 2015 Witam Was pióromaniacy Znalazłem wg. mnie coś ciekawego, uznałem, iż warto się tym podzielić. Może i Was zaintersuje. Przeglądając rosyjskojęzyczne fora miłośników piór wiecznych znalazłem link do człowieka z Kijowa, który sam wykonuję pióra: http://kaminskiystudio.com/gallery/ http://facebook.com/kaminskiystudio Pióra robione są z różnych drzew, kamieni, luskach po nabojach itd. Ponoć stalówki zamawia z USA Niestety aktualnie przebywa poza granicami UA więc kontakt z nim jest utrudniony, na maile jednak odpisuje. PS. Podobno wkrótce będzie można kupić jego pióra w Warszawie. Przypuszczam, że wiele osób ma problem z rozszyfrowaniem cyrylicy, piszcie, pomogę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted January 21, 2015 Report Share Posted January 21, 2015 (edited) Nieee,... no ewidentnie chłop ma talent... gusta są różne, pewnie nie wszystkim się spodobają, ale niektóre całkiem fajne... thx! Edited January 21, 2015 by Ender Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thiell Posted January 21, 2015 Report Share Posted January 21, 2015 Te nie robione z zestawów fajne. Szczególnie piękny materiał na tej fioletowej "Poezji" }> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_ded_ Posted January 22, 2015 Report Share Posted January 22, 2015 Ja bym kilka ustrzelił. Cygarka mi się podobają i Микро, красно/черный эбонит Jakie ceny ciekawość i jaka jakość stalówek. Flexa bym zainstalował złotego w takie piórko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elessar Posted January 22, 2015 Report Share Posted January 22, 2015 Ooooo chyba zachorowałem, piękne. Ten Pan ma talent. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yaroslaw Posted January 22, 2015 Report Share Posted January 22, 2015 Cześć! To są moi działa;) Pszepraszam że nie bardzo dobrze piszę po Polsku, ale mniej-wiencej rozumię Stalówki do piór są z Niemców, producowania Bock-Schmidt (to jest jedna firma, z tego co wiem pióra Schmidt producuje Bock). Większość małych stalówek (#5) to F (mam kilka M na zmianu), duże stalówki #6 są tylko M. Stalówki najlepsze z tego co ja zmogłem dostać, i Bock jest firma znana;) Z tego co wiem oni moge być zmienione na Pelikan (też wyprodukowane przez Bock). Powodzenia! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mac.kozinsky Posted January 22, 2015 Report Share Posted January 22, 2015 Ooooo chyba zachorowałem, piękne. Ten Pan ma talent. Jeśli dobrze kojarzę wzór, to jeden z forumowiczów ma takie zakraplacze. Duże pióra. Lekkie. Fajnie wyglądają. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pilot Inspektor Posted January 22, 2015 Report Share Posted January 22, 2015 Te zakraplaczowe to chyba "hindusy". Te od sąsiada wyglądają lepiej jak dla mnie, ale wiadomo, kwestia gustu. Zresztą te tu, to manufaktura, tam to fabryka - masowa skala... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mate Posted January 22, 2015 Report Share Posted January 22, 2015 Zdecydowanie nie moj styl, ale przyznam ze niektore sa calkiem ciekawe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yaroslaw Posted January 22, 2015 Report Share Posted January 22, 2015 Jeśli dobrze kojarzę wzór, to jeden z forumowiczów ma takie zakraplacze. Duże pióra. Lekkie. Fajnie wyglądają. Te pioro nie jest wielkie, liepiej wykorzystowywać z konwertorem:) Ale zrobione z ebonity z Indii. Mam kilkó kolorów, każdego na jedne pióro, otrymałem dla testów. Teraz jestem w Indii i mam bardzo kiepski internet, nie mogę odpowiadać szybko, sorry. Będę za trzy tygodni już wdoma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yaroslaw Posted January 22, 2015 Report Share Posted January 22, 2015 Jeśli dobrze kojarzę wzór, to jeden z forumowiczów ma takie zakraplacze. Duże pióra. Lekkie. Fajnie wyglądają. Te pioro nie jest wielkie, liepiej wykorzystowywać z konwertorem:) Ale zrobione z ebonity z Indii. Mam kilkó kolorów, każdego na jedne pióro, otrymałem dla testów. Teraz jestem w Indii i mam bardzo kiepski internet, nie mogę odpowiadać szybko, sorry. Będę za trzy tygodni już wdoma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ate Posted January 22, 2015 Report Share Posted January 22, 2015 Ten fiolecik urody przecudnej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aoirghe Posted January 22, 2015 Report Share Posted January 22, 2015 Świetne! Podoba mi się wiele, ale chyba najbardziej Cambridge. Obawiam się jednak, że nie byłoby mnie na takie pióro stać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Andrew Posted January 22, 2015 Report Share Posted January 22, 2015 Привіт Ярослав! Bardzo ładne pióra i jest kilka, które mi się podobają. Wykonujesz je pod konkretne zamówienie, czy po prostu sprzedajesz to, co akurat zrobiłeś? Czy możesz powiedzieć więcej o cenach swoich piór, w jakich ramach się te ceny zamykają? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jp667 Posted January 22, 2015 Report Share Posted January 22, 2015 Ciekawy jestem cen,ale i czasu wykonania "przeciętnego"pióra,zobaczymy co z Tego wyjdzie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yaroslaw Posted February 11, 2015 Report Share Posted February 11, 2015 Dobry dzień Państwu! Wróciłem do domu, z normalnym internetem:) Ceny na pióra są w ramach ot $150 do $400, niektóry ze specjalnych materiałów - są droższe. Większość - $200-250. Z tych co tutaj upomniane - Cig/Cig L ~ $200, Micro ~ $150 (zależy od materiałów). Długopisy startują od $60. W ogóle robią to co chcę i mam 50-70 piór i długopisów zwykle na sprzedaż, ale robię także i na zamówienia. Czas wykonania zależy od materiałów i tego czy mam te materiały, czy muszę zamawiać. Tydzień-dwa na wykonanie kiedy mam materiały i nie ma innych dużych zamówień. Niektóry specjalne pióra wymaga miesiąc. Niektóry - 2-3 dni. Cześć! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yaroslaw Posted February 14, 2015 Report Share Posted February 14, 2015 "Tiofold", titanium Tiofold - a pen made from titanium, inspired by vintage Parker Duofold from 1930s. Featuring #6 Heritance nib, same size as it's prototype and mesmerizing titanium anodizing with great color changing effects, it's a dream of any fountain pen collector. Moje ostatnie pióro, skończone przed Świętami. Zrobione na zamówienie dla specjalnej kolekcji, a tę project zajął więcej roku, i musiałem specjalnie dla niego przerabiać moi warsztaty i sprzęt. Jest to bliska kopia Parker Duofold z 1930. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted February 14, 2015 Report Share Posted February 14, 2015 Piękny! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robson Posted February 14, 2015 Report Share Posted February 14, 2015 A mnie się podobają pędzle do golenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lepki Posted February 14, 2015 Report Share Posted February 14, 2015 Świetnie się prezentuje! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zutka Posted February 14, 2015 Report Share Posted February 14, 2015 Piękne pióro, bardzo eleganckie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yaroslaw Posted March 7, 2015 Report Share Posted March 7, 2015 Cześć! Z oglądu na ciężki ekonomiczny stan Ukrainy i dla promocji w Polsce, pomyślałem sobie zrobić zniżką na swoje działa dla mieszkańców "piór wiecznych". W ciągu dwóch miesiąców (do 1 Maja) dla pierwszych 10 klientów będzie działa zniżka 20% przy zamówieniu osobiście u mnie przez forum. Także mam plan, że w ciągu tych dwóch miesiące będę zwiedzał Warszawę przynajmniej jednokrotne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuk Posted March 8, 2015 Report Share Posted March 8, 2015 Zniżka 20% od ceny umownej - zawsze coś. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yaroslaw Posted March 8, 2015 Report Share Posted March 8, 2015 Zniżka 20% od ceny umownej - zawsze coś. Śmiesznie. Ale cena nie jest umowna. Mam pricelist na pióra i długopisy które są gotowe. I w ogóle ceny są kalkulowane za dużymi i bardzo precyzyjnymi formulami:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cwiekoszczak Posted March 11, 2015 Report Share Posted March 11, 2015 Ładnie piórka, wyglądają tak jakby Hindusy chciały wyglądać . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts