visvamitra Posted January 29, 2014 Report Share Posted January 29, 2014 (edited) Próbkę Inca Sol zassałem od Endera. Dziękuję. Atrament ten ma kolor kawy z mlekiem (a właściwie mleka z odrobiną kawy) a kawa z mlekiem to przecież nie kawa. Ja lubię kawę. Kawy z mlekiem nie pijam Ślad pozostawiony patyczkiem higienicznym: SKAN: KLEKS: Mój program graficzny widzi ten kolor tak: INFORMACJE / PARAMETRY Producent: L'Artisan Pastellier Kolor: Inca Sol Opakowanie: kałamarz o objętości 40 ml lub saszetka o pojemności 50 ml Cena: 4 euro za saszetkę, 6 euro za kałamarz. Atrament trzeba sprowadzać z Francji, co generuje dodatkowe koszty Nasycenie: umiarkowane Przepływ: dobry Cieniowanie: zauważalne Jakość linii: dobra Osadzanie się na stalówce: nie zauważyłem Wpełzanie na stalówkę: nie zauważyłem Rozruch: szybki Przebijanie: przebija na słabej jakości papierze Strzępienie: strzępi trochę Wysychanie: >15 sekund MOJA OCENA: bezpłciowy, mdły odcień SKANY (Pismo + cieniowanie): recenzję napisałem piórem Pilot 78G ze stalówką B 1. Na papierze MONDI 2. Na papierze OXFORD Edited January 29, 2014 by visvamitra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inekane Posted January 29, 2014 Report Share Posted January 29, 2014 Przyjemny chociaż jak dla mnie taki za bardzo pomiędzy pomaranczem i zwykłym, ciemnym brązem. Kleksy ładne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted January 29, 2014 Report Share Posted January 29, 2014 (edited) w oryginale to on jest taki jak rozwodniona kawa Inka, turek lub Anatol. co kto lubi. ps. co do ankiety, to powinny być odpowiedzi: "tak", "nie" lub "nie wiem". http://www.youtube.com/watch?v=zhMgB5Df3PE Edited January 29, 2014 by rbit9n Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted January 29, 2014 Author Report Share Posted January 29, 2014 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted January 29, 2014 Report Share Posted January 29, 2014 Dla mnie jest Ok, jasny brąz taki jak kredki bambino miały w dawnych czasach i aby uzyskać na rysunkach coś brązowego trzeba było parę warstw namazać... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrSteelNib Posted January 30, 2014 Report Share Posted January 30, 2014 Kredki Bambino, to się mieliło na pył temperówką, żeby zrobić bombę (taki mieliśmy plan w przedszkolu z kumplami). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted February 1, 2014 Report Share Posted February 1, 2014 no to nie jest mój ulubiony odcień brązu, mam jedynie próbkę to ją sobie potestuję, ale nie przepłaczę nocy z braku kałamarza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts