bosa Posted December 17, 2013 Report Share Posted December 17, 2013 (edited) Wiem, że większość z Was reaguje na Parkery alergicznie, ale ta Panna jest inna. Ona tylko siedzi i wygląda! Każda kobieta ma mały pokoik z lusterkiem, swoją małą samotnię (no dobra, może nie każda, ale musiałam jakoś zacząć elegancko!), a Lady Parker von Fünfundvierzigberg nie jest inna. @Ann, moja droga babciu dostojna persono o srebrzystych włosach (), dedykuję tęł sesjęł Tobie, czarownico Bo każda kobieta kocha perły! (No chyba, że są z Biedronki i kosztowały 9,99,-. To wtedy trochę mniej kocha.) Co za noga! Bonus: Nie dość, że mi się dziwny włosek przyczepił do głowy, to się za mną jeszcze czai jakiś potwór! :< Edited December 17, 2013 by bosa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted December 17, 2013 Report Share Posted December 17, 2013 > Wiem, że większość z Was reaguje na Parkery alergicznie, ale ta Panna jest inna. Ona tylko siedzi i wygląda!Tylko na współczesne Parkery produkowane w Chinach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted December 17, 2013 Report Share Posted December 17, 2013 (edited) Dobre Się uśmiałem. Miałem kiedyś takiego Parkera, ale czym porędzej się go pozbyłem. Parker to zło (ale brązowego Vacumatica chętnie przygarnę ) Edited December 17, 2013 by visvamitra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted December 17, 2013 Report Share Posted December 17, 2013 Parker jak Parker, ale te ciasteczka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted December 17, 2013 Report Share Posted December 17, 2013 tak mi publicznie od babci wyjeżdżasz? a to nie miało pozostać między nami? Fajna sesyjka, ale cóż to za czerwone body? czym cykane fotki? (bo się jeszcze okaże, że mamy to samo ) zdjęcie w bucie jest moim faworytem, a @Pan_Q tylko o słodkościach... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted December 17, 2013 Author Report Share Posted December 17, 2013 Parker jak Parker, ale te ciasteczka Właśnie w tych smakowitych pudełkach trzymam pióra i atramenty tak mi publicznie od babci wyjeżdżasz? a to nie miało pozostać między nami? Fajna sesyjka, ale cóż to za czerwone body? czym cykane fotki? (bo się jeszcze okaże, że mamy to samo ) zdjęcie w bucie jest moim faworytem, a @Pan_Q tylko o słodkościach... Wstydzi się mnie :cry: Canon PowerShot SX 150 Is bodajże? Nie wiem, to pożyczone Body czerwone z wyprzedaży. But i ponętna noga w perłach, czegóż chcieć więcej... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted December 17, 2013 Report Share Posted December 17, 2013 ..... a @Pan_Q tylko o słodkościach... A co sobie będę żałować, misie na zimę też się obżerają Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted December 17, 2013 Report Share Posted December 17, 2013 a to czerwone body mnie zmyliło, już miałam nadzieję... dobra, nie wstydaj mi tutaj, Wujek Konis nie pogonił za nazywanie Wujkiem, to ja babcię przeżyję, może @Pan_Q mnie w Ciechocinku odwiedzi. mój drogi, nie żałuj sobie ani ciut ciut, będę wiedziała, czym Cię po spacerze ugłaskać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted December 17, 2013 Author Report Share Posted December 17, 2013 Dobre Się uśmiałem. Miałem kiedyś takiego Parkera, ale czym porędzej się go pozbyłem. Parker to zło (ale brązowego Vacumatica chętnie przygarnę ) A ja lubię mojego Frontiera i mnie od niego nie odczepicie swoją mową nienawiści! :< A co sobie będę żałować, misie na zimę też się obżerają Dzięki temu im cieplej potem! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted December 17, 2013 Author Report Share Posted December 17, 2013 A co sobie będę żałować, misie na zimę też się obżerają NO! ZIMO, PRZYBYWAJ, JESTEM GOTÓW! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted December 17, 2013 Report Share Posted December 17, 2013 ... może @Pan_Q mnie w Ciechocinku odwiedzi. mój drogi, nie żałuj sobie ani ciut ciut, będę wiedziała, czym Cię po spacerze ugłaskać. Noooo A ja lubię mojego Frontiera i mnie od niego nie odczepicie swoją mową nienawiści! :< A 45 nie? Dzięki temu im cieplej potem! I przyjemniej NO! ZIMO, PRZYBYWAJ, JESTEM GOTÓW! A obfitszego to już nie było Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pilot Inspektor Posted December 17, 2013 Report Share Posted December 17, 2013 A 45 nie? To na 100% 45. Ale to nawet lepiej (niż Frontier) (moim zdaniem 45 bardzo dobre pióro) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted December 17, 2013 Report Share Posted December 17, 2013 To na 100% 45. Ale to nawet lepiej (niż Frontier) (moim zdaniem 45 bardzo dobre pióro) Wiem, że 45 (sam też mam, tylko w innym kolorze ). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted December 17, 2013 Author Report Share Posted December 17, 2013 Wybacz, to taki skrót myślowy był. Mam kilka Parkerów, w tym frontiera, którego lubie najbardziej. To jest oczywiście Parker 45, jak ujęłam w szlacheckiem nazwisku Lady... Ale szczerze powiedziawszy niespecjalnie go lubie. Kreskę ma fajna, ale ni mogę się z nim dogadać. A to przerywa, a to coś mu znowu pisać nie po drodze... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted December 17, 2013 Report Share Posted December 17, 2013 Bardzo ładne piórko i fajnie pomyślana sesja. Oby takich więcej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted December 17, 2013 Report Share Posted December 17, 2013 ... Ale szczerze powiedziawszy niespecjalnie go lubie. Kreskę ma fajna, ale ni mogę się z nim dogadać. A to przerywa, a to coś mu znowu pisać nie po drodze... tak to pióra na P. mają w naturze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted December 17, 2013 Author Report Share Posted December 17, 2013 Nie moge w telefonie cytować, więc tylko napiszę, że rzeczywiście, jakiś teraz mi się wdaje mało dorodny ten kotek jak na Twoje standardy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted December 17, 2013 Author Report Share Posted December 17, 2013 Nie wszystkie chyba, bo Frontier jest zupelnie niemal bezawaryjny. Ale ten (ta?) 45 jakos mnie chyba nie lubiwuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted December 17, 2013 Report Share Posted December 17, 2013 ... więc tylko napiszę, że rzeczywiście, jakiś teraz mi się wdaje mało dorodny ten kotek jak na Twoje standardy... No nieeee Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted December 18, 2013 Report Share Posted December 18, 2013 Przynajmniej jest co lubić i uwielbiać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted December 18, 2013 Report Share Posted December 18, 2013 mam dwie czterdziestki piątki, znaczy jedną ma Żona, druga mam ja. Żona ma wresję CT "arrow" w kolorze burgunda, ja mam klasyczną czarną. Żona ma zlatkę M, ja mam zlatkę F (mimo że na osadce piszą, że M). oba pióra pochodzą z lat 70. kiedy jeszcze montowali zlatki do czterdziestek piątek, a nie złocone stalówy. dałbym zdjęcia, ale niestety nie wziąłem dziś twardziela, także tego. jak się pisze? pisze wybornie. zlatki są z grubej blachy, ale są dość elastyczne, więc można nieco fleksować, tak w granicach rozsądku. zlatki gładko suną po papierze, z lekkim szumem, bez skrzypienia, bez stękania i przerywania. ostatnio Żona miała problemy ze swoją strzałką, ale to wina atramentu l'artisan pastellier. klasyk z eFką pisze dość sucho, strzałka z eMką pisze mokrzej, ale nadal w akceptowalnym przeze mnie zakresie. do recenzji jakiś czas już się zabieram, także może po nowym roku się zbiorę i napiszę. góra: zlatka prawdopodobnie F z klasyka dół: zlatka M ze strzałki to samo, tylko od spodniej strony. spływaki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted December 18, 2013 Report Share Posted December 18, 2013 o! znalazłem na imageshack.us zdjęcie Żoninej strzałki. nawet w pudełku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted December 18, 2013 Report Share Posted December 18, 2013 o! znalazłem na imageshack.us zdjęcie Żoninej strzałki. nawet w pudełku. Nooo, pudełko ładne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted December 18, 2013 Report Share Posted December 18, 2013 Nooo, pudełko ładne to jeszcze nie wszystko, pod foremką na pióro znajdują się cztery oryginalne naboje z quink'iem solv-x, dość starawe, bo z niebieskimi mordkami. dodatkowo pióro ma załączony oryginalny zbiorniczek typu dętka. gdyby nie to wszystko, to bym nie kupił. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted December 18, 2013 Report Share Posted December 18, 2013 to jeszcze nie wszystko, pod foremką na pióro znajdują się cztery oryginalne naboje z quink'iem solv-x, dość starawe, bo z niebieskimi mordkami. dodatkowo pióro ma załączony oryginalny zbiorniczek typu dętka. gdyby nie to wszystko, to bym nie kupił. Tak, tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts