Jump to content

OMI OSUN - L'Artisan Pastellier


visvamitra
 Share

Recommended Posts

Omi Osun bardzo przypadł mi do gustu. To ładny odcień niebieskiego zachaczający o turkus. Ale ma w sobie więcej niejednoznaczności niż turkusy. Jest ciekawy. 

 

Na początek zamieszczę próbkę Omi Osun na papierze Mondi (napisane i rzomazane nożem, co widać ;)):

 

 

ftxm.jpg

 

Nastęnie próbkę napisaną wacikiem:

 

 

0dtx.jpg

 

 

Mój program graficzny kolor  identyfikuje tak w partiach jasnych:

 

 

4bgt.jpg

 

w partiach ciemnych:

 

y1kl.jpg

 

 

 

INFORMACJE / PARAMETRY

 

Producent: L'Artisan Pastellier

Kolor: Omi Osun

Opakowanie: saszetka o pojemności 50 ml, szklany kałamarz 40 ml 

Cena: 4 euro za saszetkę, 6 euro za kałamarz

 

 

Nasycenie: dobre

Przepyw: dobry

Cieniowanie: ładne i silne

Jakość linii: dobra

Osadzanie się na stalówce: nie osadza się na stalówce

Wpełzanie na stalówkę: brak

Rozruch: natychmiastowy

Przebijanie: nie zauważyłem

Strzępienie: minimalne na papierze MONDI (którego nie polecam, ale który muszę zużyć bo kupiłem całą ryzę 

Wysychanie: bardzo dobry czas

Wodoodporność nie za bardzo  :) Z drugiej strony da się to odczytać.

 

03za.jpg

 

Inne: ładny atrament. Bardzo go polubiłem.

 

 

 

SKANY (Pismo + cieniowanie):
 

1. Na satynowanym papierze ColorCopy (MONDI) 90g

 

 

 

sz81.jpg

h4ay.jpg

 

 

 

 

 

 

 

2. Na papierze Oxford 90 g

 

 

 

q8vc.jpg

 

 

5qhm.jpg

mnuc.jpg

 

 

3. Na papierze PIGNA (zeszycik Monocrome):

 

 

 

jjvn.jpg

 

8vhi.jpg

 
 
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...