visvamitra Posted October 23, 2013 Report Share Posted October 23, 2013 (edited) Napisano dziś, 17:44 Próbkę Verdigris otrzymałem od Tsyrawe. Dziękuję za możliwość przetestowania Verdigris i oliwki J. Herbina . Obydwa atramenty bardzo mi się spodobały. Na początek próbka atramentu na pergaminie: Verdigris oznacza grynszpan a grynszpan to inaczej zieleń miedziowa czyli patyna. Patyna wygląda tak: Verdigris nie jest patyną, co nie zmienia faktu, że jest świetnym i ciekawym kolorem INFORMACJE / PARAMETRY Producent: Rohrer & KlingerKolor: VerdigrisOpakowanie: butelka o pojemności 50 mlCena: ok. 18 PLN za butelkę 50 ml. WARTO. Nasycenie: bardzo dobrePrzepływ: bardzo dobryCieniowanie: wyraźne, zauważalne i miłe dla oka Jakość linii: bardzo dobraOsadzanie się na stalówce: nie zauważyłemWpełzanie na stalówkę: nie zauważyłem Rozruch: jest zawsze gotowy do działaniaPrzebijanie: nie zauważyłemStrzępienie: minimalneWysychanie: BŁYSKAWICZNE Inne: bardzo ładny kolor i bardzo udany atrament. Rohrer & Klinger wymiata. SKANY (Pismo + cieniowanie): 1. Na satynowanym papierze ColorCopy (MONDI) 90g 2. Na papierze Oxford 90 g 3. W kalendarzu wyprodukowanym przez firmę LEB Model. Edited October 23, 2013 by visvamitra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted October 23, 2013 Report Share Posted October 23, 2013 to będzie moja trzecia flaszeczka R&K! tylko czemu wszystkie takie niebieskie. w sieci krążyły zdjęcia i wtedy wydawał się bardziej zielonkawy i właściwie na to się nastawiłam, ale ten jest bomba. Scabiosa też jeszcze przede mną, oj będzie Mikołaj miał ze mną ciężko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted October 23, 2013 Report Share Posted October 23, 2013 Rzeczywiście ładny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrSteelNib Posted October 23, 2013 Report Share Posted October 23, 2013 Fajny, fajny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted October 24, 2013 Report Share Posted October 24, 2013 Taki prussian-blue-black Ciekawy, nie powiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsyrawe Posted October 26, 2013 Report Share Posted October 26, 2013 Jeden z moich ulubionych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts