visvamitra Posted October 14, 2013 Report Share Posted October 14, 2013 A teraz czas na coś wyjątkowego i niepowtarzalnego – zieleń nr 2 (o numerze decyduje kolejność otwierania próbek) Nicponia. Recenzja: INFORMACJE / PARAMETRY Producent: Nicpoń Kolor: Zielony (określam go jako nr 2, ale może by tak nazwać go jakoś po polsku?) Opakowanie: Próbówka 2 ml Cena:?? Nasycenie: OK Przepływ: dobry Cieniowanie: obecne Jakość linii: dobra Osadzanie się na stalówce: zobaczymy za tydzień Wpełzanie na stalówkę: zobaczymy za tydzień Rozruch: natychmiastowy Przebijanie: prawie w ogóle, bardziej przebija zrecenzowany chwilę temu Visconti Green Strzępienie: może odrobinę Wysychanie: bardzo szybkie Inne: to kolor w moim guście, BARDZO mi się podoba. SKANY (Pismo + cieniowanie): 1. Na satynowanym papierze ColorCopy (MONDI) 90g 2. Na papierze Oxford 90 g 3. W kalendarzu wyprodukowanym przez LEB Model: 4. Na chłonnym pergaminie (ślad pozostawiony stalówką "szpachelką" o szerokości 5 mm): Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted October 14, 2013 Report Share Posted October 14, 2013 Doskonały kolor! @Nicponiu, zapodałbyś trochę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted October 14, 2013 Report Share Posted October 14, 2013 Mi też się podoba, ciekawe jak będzie z jego wyłażeniem na stalówkę. Jeśli nie będzie robił wspaniałych wykwitów to będzie świetna zieleń nawet do pisania na codzień Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted October 14, 2013 Report Share Posted October 14, 2013 to ja tyle szukam takiego koloru a on tutaj sobie radośnie recenzowany jest. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba989898 Posted October 15, 2013 Report Share Posted October 15, 2013 Zieleń ładna i ciekawa. Tylko żeby teraz kolega Nicpoń przyznał się czy planuje większą produkcje i dystrybucję tego kolorku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted October 15, 2013 Report Share Posted October 15, 2013 O... To jest to Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endoor Posted October 16, 2013 Report Share Posted October 16, 2013 @Nicpoń na Prezydenta! Oczywiście z ramienia "zielonych..", a może lepiej.. "kolorowych..." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted October 16, 2013 Author Report Share Posted October 16, 2013 Ten kolor jest MEGA - wracam do niego i powiem, że jak dla mnie jest to czołówka. Oddam na Nicponia głos. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endoor Posted October 16, 2013 Report Share Posted October 16, 2013 (edited) Dzisiaj szef potrzebował jakoś tak na szybko pióra do podpisu, a swoje gdzieś zostawił więc podałem mu moje pióro nabite blue-blackiem od Nicponia. Kolor od razu zwrócił uwagę, niepodobny do zwykłych atramentów. Kiedy po chwili lekko ściemniał i zrobił się jeszcze bardziej intensywny – mina szefa i kolegów w firmie BEZCENNA. Zapytał skąd taki atrament można mieć, a ja napuszyłem się jak paw hahaha i powiedziałem: no cóż to atrament robiony na prywatne zamówienie dla pasjonatów z PWF-u hahaha. Oczywiście żartowałem, ale sytuacja ogólnie mile połechtała mą piórową próżność. Edited October 16, 2013 by endoor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted October 17, 2013 Report Share Posted October 17, 2013 Dzisiaj szef potrzebował jakoś tak na szybko pióra do podpisu, a swoje gdzieś zostawił więc podałem mu moje pióro nabite blue-blackiem od Nicponia. Kolor od razu zwrócił uwagę, niepodobny do zwykłych atramentów. Kiedy po chwili lekko ściemniał i zrobił się jeszcze bardziej intensywny – mina szefa i kolegów w firmie BEZCENNA. Zapytał skąd taki atrament można mieć, a ja napuszyłem się jak paw hahaha i powiedziałem: no cóż to atrament robiony na prywatne zamówienie dla pasjonatów z PWF-u hahaha. Oczywiście żartowałem, ale sytuacja ogólnie mile połechtała mą piórową próżność. Punkt dla Nicponia! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts