kebabożerca Posted September 19, 2013 Report Share Posted September 19, 2013 (edited) Diamine to moja pierwsza 'kolorowa' marka atramentów. Pewnego dnia postanowiłem zamówić na próbę kilka buteleczek niestandardowych. Wybór padł między innymi na Light Green. Uznaliśmy z żoną, że ładnie będzie się komponował ze ścianami Wybór był trafny, bo ten Diamine jest po prostu obłędnie śliczny. Nie jest po prostu nudnie zielony. Jest żywy, rześki, wiosenny. Nie jest przy tym oczojebny, czasem zdaje się wręcz efemeryczny. Oddaję w Wasze ręce (czy może raczej oczy) test tego atramentu. Poniższe skany przedstawiają próby na dwóch typach papieru. Pierwszy to typowy, popularny papier do ksero - czerwony Polspeed o gramaturze 80g/m2. Drugi to również znany Oxford. Tutaj niestety atrament wypadł słabiej. Schnie grubo ponad 10 sekund (o ile pióro nie stawia porządnej, mokrej krechy), co dla mnie jest trochę bez sensu pod warunkiem, że nie użyję go do codziennych notatek. Dużym plusem jest też to, że zazwyczaj nie przebija. Edited September 21, 2013 by ArielN Korekta linków do zdjęć na prośbę autora Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted September 19, 2013 Report Share Posted September 19, 2013 szalony! chcę! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted September 19, 2013 Report Share Posted September 19, 2013 Właśnie przed kilkoma minutami przeglądałam kolory Diamine'a, pomyślałam "Jejku, jaki fajny ten Light Green, taki rześki, inny niż wszystkie zielenie, ciekawe jak pisze" (..) Nie jest po prostu nudnie zielony. Jest żywy, rześki, wiosenny. (...) i w tym momencie zobaczyłam tą recenzję Spadłeś mi z nieba, kebabożerco Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kebabożerca Posted September 19, 2013 Author Report Share Posted September 19, 2013 Zaprawdę powiadam Wam: wywalcie wszystkie zielenie i pobawcie się tym Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted September 19, 2013 Report Share Posted September 19, 2013 (edited) Dzięki za recenzję. Wolę zielenie z domieszką niebieskiego, ale to nie ma znaczenia. Grunt, że recenzję świetnie się czyta. Edited September 19, 2013 by visvamitra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted September 20, 2013 Report Share Posted September 20, 2013 jak Córka zacznie korzystać z piór wiecznych, to też jej taki kupię. rzecz jasna pod kolor ścian pokoju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kebabożerca Posted September 20, 2013 Author Report Share Posted September 20, 2013 Hmm, na kompie w pracy skany zdają się być ciemniejsze. Komputery to dziadostwo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts