asystolia Posted January 21, 2013 Report Share Posted January 21, 2013 Szanowni Państwo Jestem tu nowa, więc czuję się jeszcze troszkę niepewnie, dlatego z góry proszę- wybaczcie ew. faux-pais Czy ktoś z Was zna jakieś opinie na temat pióra firmy Guriatti? Spodobał mi się jego wygląd i zastanawiam się nad kupnem: http://allegro.pl/hi...2945986307.html Rozważam jeszcze Baoer 388, o którym czytałam tutaj bardzo pozytywne opinie. Co radzicie wybrać? Dziękuję za pomoc! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eltoro3 Posted January 21, 2013 Report Share Posted January 21, 2013 wybaczcie ew. faux-pais W pisowni popełniłaś faux-pas, ale wybaczamy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lepki Posted January 21, 2013 Report Share Posted January 21, 2013 Baoer 388 to chyba sprawdzone pióro, ja bym wybrał własnie to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 21, 2013 Report Share Posted January 21, 2013 Także dlatego, że sprzedawca tego "dziuratti" tak strasznie bełkocze w opisie, że strach się bać. Ekskluzywność, najwyższa jakość wykonania, najwyższy komfort, starannie dobrane parametry stalówki (pokrytej irydem!), wytworność. Pomyśleć, że mowa o chińskiej produkcji masowej, która ma wiele zalet przecież, ale nie te, które zacytowałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cwiekoszczak Posted January 22, 2013 Report Share Posted January 22, 2013 Baoera na ebay można dostać taniej niż dziuratti. W cenie jest nieźle działający konwerter (choć nadal pojemność malutka), poprawna stalówka i klasyczny jak na chińczyka design. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smok Posted January 22, 2013 Report Share Posted January 22, 2013 Oglądam często pióra Guriatti w rękach moich uczniów. Wygląda, że to mało atrakcyjna oferta: piszą wyjątkowo grubo i mokro, zalewają, drapią papier. Poza tym dziwnie metalowo klekocą, a przecież nie są żurawiami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 22, 2013 Report Share Posted January 22, 2013 Mogę jeszcze dodać, że Bookworm 702 jest wart rozważenia. Mogę polecić sprzedawcę z ebay.pl (rejestracja i zakupy jak allegro), który sprawdzi pióro przed wysyłką. O ile Bookworm Ci się spodoba. Ma zaskakująco dobrze piszącą stalówkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asystolia Posted January 22, 2013 Author Report Share Posted January 22, 2013 (edited) Dzięki!!! Chyba jednak zrezygnuję z tego dziuriatti... A rozważę raz jeszcze tego Baoera: http://allegro.pl/pi...2956804294.html ew. takie:? http://allegro.pl/no...2960032984.html Bookworm mi się tak średnio podoba... Edited January 22, 2013 by asystolia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted January 22, 2013 Report Share Posted January 22, 2013 Ten Baoer 3047 jest fajnym piórem. Mam i jestem z niego bardzo zadowolony, ma dobrą bardzo stalówkę. Pioro pisze jak M. dobrze mi leży w dloni, ale jest troszkę ciężkie, Pisze nim bez skuwki na pleckach i wtedy jest bardzo ok. jeżeli lubisz troszke cięzsze pioro to bardzo polecam, no i ładne jest. Jest kilka barw w tym i białe, które ma moja małżonka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted January 22, 2013 Report Share Posted January 22, 2013 A mnie ten Guriatti (kto wymyśla ta nazwy?!? ) zainteresował.Spójrzcie:http://easy-stationery.com.pl/news-270.html Można sobie nawet pobrać katalog. Jakby nie patrzeć - kolejne tanie pióro. A poza tym, to ma być chyba włoszczyzna, więc wymawiamy raczej [guriatti], tak po prostu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lepki Posted January 22, 2013 Report Share Posted January 22, 2013 Guriatti – synonim luksusu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iza Posted January 23, 2013 Report Share Posted January 23, 2013 brzydkie nie jest, a stalówka a'la kwiatek "monblou" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skwercio Posted January 24, 2013 Report Share Posted January 24, 2013 Wybór między stalówką IPG a Baoer to żaden wybór Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts