Jump to content

Cześć, ja z kolei do tematyki piór mam zupełnie inne podejście.

MiliM

Recommended Posts

Witam

To mój pierwszy post na forum poświęconym piórom w życiu co może wydawać się nieco kuriozalne zważywszy ze je produkuje. Ale wiecie jak to jest, jak człowiek się od rana do wieczora w czymś grzebie to potem nie ma już siły jeszcze o tym pisać. Ale przełamałem się i zarejestrowałem tutaj. Jeśli ktoś by miał zatem pytanie o pióra od kuchni to zapraszam.

Cześć @MiliM. Bardzo ciekawy temat. Napisz proszę coś więcej. Głównie (wyłącznie?) w metalu pracujesz? Jakie stalówki są w Twoich projektach, jakich rozmiarów? Oglądnąłem fotki na Insta i kilku innych stronach. Zwłaszcza pióro ze sprzęgłem mnie zaintrygowało.

Posted (edited)

Hej,  pozwolę sobie odpowiedzieć zbiorczo. Chyba najłatwiej to zobaczyć moje prace na instagramie @milim_pro. tam regularnie wrzucam nowości. Co do projektu ze sprzęgłem to taki dość szalony pomysł, nie ukrywam że przerost mechaniki nad potrzeby ale po prostu lubię różne mechaniczne wyzwania i wynalazki. Pióro póki co jest w połowie konceptem w połowie w częściach, robię je w wolnych chwilach bo wiadomo jak jest ale gdzieś tam pomału posuwa się do przodu. Idea jest taka że ma ono swój własny zbiorniczek i aby je napełnić zasysa się poprzez zasprzęglenie tłoczka tłoczka. To tak w dużym skrócie. Pracuje w metalu głownie a stalówki uzywam schmidt.

Edited by MiliM

Dnia 17.07.2023 o 13:09, Agnieszka napisał:

Można gdzieś zobaczyć te pióra na żywo? Pomacać, zważyć w ręce? Bywasz na imprezach typu Pelikan Hub, Pen Show Poland, Dzień Pióra Wiecznego?

Oczywiście, jeśli jesteś z warszawy to zapraszam do pracowni, chętnie oprowadzę, pokażę co i gdzie robię i oczywiście dam wszystkie pióra do pomacania. Myślę że najłatwiejszy kontakt to moje insta @milim_pro Co do imprez to nie bywam, myślisz że powinienem? Ostatnio zacząłem się zastanawiać nad tym.

• 5 weeks later...