Jump to content

Naprawa starego pióra Waterman. Model chyba 501 lub podobny

maciekgr

Recommended Posts

Witaj na Forum😀

Waterman 501 tak wygląda:

post-60-1176037194.jpg

A może masz takie jak ja, Watermans L5, L2:

waterman_L2_L5_01.jpg

Pióra bardzo atrakcyjne w kolekcji, sporo wysiłku włożyłem w ich uruchomienie, ale niestety daleko im do jakości użytkowania np. Watermana Hemisphere (fakt, że Hemis prezentuje wysoką klase🥇). Moja rada: zanim przywrócisz je do życia, sprawdź czy odpowiada Ci pisarsko, np używając z atramentem jak maczanka w kałamarzu. Oczywiście jeśli chcesz mieć w kolekcji pióro sprawne✍️, to warte jest każdego wysiłku👍. Możesz wysłać do Przemka.

.

6 godzin temu, Rittel napisał:

Co to za głupoty? 🤦‍♂️

1 godzinę temu, Rittel napisał:

Jeśli tak to OK, cofam pytanie. Ja zrozumiałem że ogólnie Hemisphere jako model to klasa światowa, do której jakieś starocie nie mają prawa się nawet umywać.

Hola, hola!!! Starocie? Proszę sobie moimi najlepszymi piórami gęby nie wycierać. A kto zaprzecza, że Dulcynea z Toboso (mój Hemi, podkreślam z naciskiem: mój) nie jest najpiękniejsza na świecie (mój Hemis ma wszystkie pod sobą) to wzywam na udeptaną ziemię (kredowany papier)@Rittel, jak masz dobre pióro to się nim pochwal, a od moich to Ci za się.