maciekgr Posted December 28, 2022 Report Share Posted December 28, 2022 Witam wszystkich serdecznie! Kto we Wrocławiu może naprawić stare pióro wieczne Waterman z lat 50-ych? Ułamana jest dźwigienka boczna systemu napełniania atramentem. Gumowy zbiornik na atrament też wygląda na sparciały ze starości. Pozdrawiam serdecznie! Maciek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klerk Posted December 28, 2022 Report Share Posted December 28, 2022 Witaj na Forum😀 Waterman 501 tak wygląda: A może masz takie jak ja, Watermans L5, L2: Pióra bardzo atrakcyjne w kolekcji, sporo wysiłku włożyłem w ich uruchomienie, ale niestety daleko im do jakości użytkowania np. Watermana Hemisphere (fakt, że Hemis prezentuje wysoką klase🥇). Moja rada: zanim przywrócisz je do życia, sprawdź czy odpowiada Ci pisarsko, np używając z atramentem jak maczanka w kałamarzu. Oczywiście jeśli chcesz mieć w kolekcji pióro sprawne✍️, to warte jest każdego wysiłku👍. Możesz wysłać do Przemka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciekgr Posted December 30, 2022 Author Report Share Posted December 30, 2022 Witam! Mam takie jak na zdjęciu nr 2 tylko w kolorze czarnym. Pięknie pisze! Jak się skontaktować z Przemkiem? Pozdrawiam! Maciek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markol Posted December 30, 2022 Report Share Posted December 30, 2022 Mail pens.from.poland@gmail.com lub telefonicznie 603 609 413 Dane kontaktowe są też na jego stronie na FB (Pen Repair Shop). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciekgr Posted December 30, 2022 Author Report Share Posted December 30, 2022 Witam! Serdeczne dzięki! Maciek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted December 30, 2022 Report Share Posted December 30, 2022 Dnia 28.12.2022 o 17:59, Klerk napisał: ale niestety daleko im do jakości użytkowania np. Watermana Hemisphere (fakt, że Hemis prezentuje wysoką klase🥇). Co to za głupoty? 🤦♂️ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zami Posted December 30, 2022 Report Share Posted December 30, 2022 4 godziny temu, Rittel napisał: Co to za głupoty? 🤦♂️ Czemu tak pytasz? 🤔 Ja zrozumiałem to stwierdzenie w ten sposób, że obecny stan techniczny tych konkretnych egzemplarzy pozostawia wiele do życzenia w porównaniu chociażby z Hemisphire. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted December 30, 2022 Report Share Posted December 30, 2022 Jeśli tak to OK, cofam pytanie. Ja zrozumiałem że ogólnie Hemisphere jako model to klasa światowa, do której jakieś starocie nie mają prawa się nawet umywać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klerk Posted December 30, 2022 Report Share Posted December 30, 2022 . 6 godzin temu, Rittel napisał: Co to za głupoty? 🤦♂️ 1 godzinę temu, Rittel napisał: Jeśli tak to OK, cofam pytanie. Ja zrozumiałem że ogólnie Hemisphere jako model to klasa światowa, do której jakieś starocie nie mają prawa się nawet umywać. Hola, hola!!! Starocie? Proszę sobie moimi najlepszymi piórami gęby nie wycierać. A kto zaprzecza, że Dulcynea z Toboso (mój Hemi, podkreślam z naciskiem: mój) nie jest najpiękniejsza na świecie (mój Hemis ma wszystkie pod sobą) to wzywam na udeptaną ziemię (kredowany papier). @Rittel, jak masz dobre pióro to się nim pochwal, a od moich to Ci za się. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts