Ann_gd Posted August 25, 2022 Report Share Posted August 25, 2022 Skoro mamy już pióra, to czasem trzeba mieć też etui. Jeszcze nie wiem, czy polecam tak na stówę, ale chciałam się podzielić z Wami info o takim etui. Nie mogę go jeszcze polecić z czystym sercem, bo chcę go podarować wraz z Plaisirem jako wychodne etui do torby i nie będę go testować osobiście.... Samo w sobie sprawia miłe wrażenie, jest lekko usztywnione, trzy pióra się mieszczą, niestety stykają się, więc raczej na woły robocze... Suwaki dwa, wygodnie się otwiera/zamyka. Naboje Edelstein w opakowaniu są zbyt szerokie i po zamknięciu widać, że rozpychają się w etui. Skoro jednak z założenia ma być tam Plaisir, w dodatku tylko jeden, to naboje do niego będą w tej siateczce mieścić się akurat. Czyli pierwsze macanko na plus, cena poniżej 40 zł (już z przesyłką) na Amazonie też spoko. A w sesji udział wzięli: naboje długie Edelstein, Sheaffer Intensity Pilot MR i Sheaffer Prelude, oraz wspomniane etui w roli własnej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruffio Posted September 1, 2022 Report Share Posted September 1, 2022 Hard Case EVA? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted September 1, 2022 Author Report Share Posted September 1, 2022 Tak, to ten Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruffio Posted September 2, 2022 Report Share Posted September 2, 2022 Skradałem się do niego już wielokrotnie. Podoba mi się wykonanie - raz, że czarne-czarne, a dwa że "okładka" jest twarda. Ale sądząc po zdjęciach ulega ono kompresji. O ile wrzucamy wszystko, bo aż 3 szt. na jedną stronę, to przy załadowaniu drugiej strony jedno o drugie się rysuje. Na szczęście mnie to nie grozi, bo więcej jak jedno naraz nie używam. Cena 40 zł. całkiem spoko, choć na Allie chodziły po 3$, a Amazon 10$. No i najważniejsze, że czarny 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted September 2, 2022 Author Report Share Posted September 2, 2022 z Amazona przyszło do mnie za jakieś 35 zł, ale się zagapiłam, mogłam wykorzystać konto Niemęża i chyba z Amazon Prime przesyłka by była za darmo. Z Ali wysyłka trwała zbyt długo, musiałam mieć etui na już. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klerk Posted September 3, 2022 Report Share Posted September 3, 2022 @Ann_gd a jakie wymiary? Ja znalazłem na Ali takie (15,-zł z przesyłką) ale wydaje mi się trochę za duże: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted September 3, 2022 Author Report Share Posted September 3, 2022 20,5 x 6,5 x 3,0 cm szer x dł x wys. Wymiary raczej takie same. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zami Posted September 5, 2022 Report Share Posted September 5, 2022 Ja w przypadku takiego etui zakładam pokrowiec jakiś cieniutki delikatny na najmniejsze pióro i wkładam je do środka. Nic się wtedy nie rysuje. Takie delikatne pokrowce sprzedawali kiedyś na ali całymi dziesiątkami za kilka zlotych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted September 6, 2022 Author Report Share Posted September 6, 2022 U mnie intencja zakupu była prosta - będzie tam jedno pióro i zapasowe naboje, bo oryginalne pudełeczko od platinum jest plastikowe i nijakie:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruffio Posted September 6, 2022 Report Share Posted September 6, 2022 4 godziny temu, Ann_gd napisał: U mnie intencja zakupu była prosta - będzie tam jedno pióro i zapasowe naboje, bo oryginalne pudełeczko od platinum jest plastikowe i nijakie:) ... i nie jest czarne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted September 6, 2022 Author Report Share Posted September 6, 2022 Takie ciemne to pudełko, grafitowe chyba, ale trąci taniocha... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarodziej Posted September 17, 2022 Report Share Posted September 17, 2022 A zna ktoś coś podobnego na 5 piór? Hmm.. Będę wdzięczny za podpowiedzi 😉 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zami Posted September 18, 2022 Report Share Posted September 18, 2022 Jak nieduże te pióra, to na drugim skrzydle też pióra się zmieszczą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts