malina Posted May 31, 2022 Report Share Posted May 31, 2022 Drodzy, czy może ktoś miał przyjemność użyć obydwóch i porównać? Obydwa piękne, jestem ciekawa czy któreś z nich jest lepsze/gorsze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tom_ek Posted May 31, 2022 Report Share Posted May 31, 2022 Jinhao nie miałem, za to Kaigelu to całkiem przyzwoite pióro, dość ciężkie. Trzeba mieć szczęście, żeby trafić dobrą stalówkę, ale to o wszystkich chińczykach można powiedzieć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malina Posted May 31, 2022 Author Report Share Posted May 31, 2022 3 godziny temu, tom_ek napisał: Jinhao nie miałem, za to Kaigelu to całkiem przyzwoite pióro, dość ciężkie. Trzeba mieć szczęście, żeby trafić dobrą stalówkę, ale to o wszystkich chińczykach można powiedzieć. Taka loteria? A może polecasz coś innego na pierwsze pióro? Zależy mi, żeby pasowały do niego uniwersalne naboje, bo lubię niskie ceny i zmienianie kolorow😎 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tom_ek Posted May 31, 2022 Report Share Posted May 31, 2022 W piórach niechińskich też różnie ze stalówkami bywa, więc na początek możesz brać chińczyka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klerk Posted June 11, 2022 Report Share Posted June 11, 2022 Dnia 31.05.2022 o 12:35, tom_ek napisał: Jinhao nie miałem, za to Kaigelu to całkiem przyzwoite pióro, dość ciężkie. Trzeba mieć szczęście, żeby trafić dobrą stalówkę, ale to o wszystkich chińczykach można powiedzieć. Ja odwrotnie, Kaigelu nie mam ale Jinhao 100 kupiłem dwa, jedno dla siebie, drugie na prezent. Obie stalówki, twarde F-ki piszą wyśmienicie, bardzo gładko co podkreślam. Czy są minusy? Jak dla kogo, mnie po dłuższym użytkowaniu zaczęło irytować odkręcanie skuwki, 2.5 obrotu, prawie 3, kiedy inne pióra odkręcają się już po 1.5 obrotu. Dodatkowo jedno z piór miało zacięcia podczas zakręcania skuwki ale kropeleczka oleju silikonowego rozwiązała problem😄. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krychu Posted January 17 Report Share Posted January 17 Ja wlasnie kupilem Jinhao 100 krotke ze stalowka EF i jestem pozytywnie zaskoczony. Dosc twarda stalowka ale nie drapiaca az tak jak Lamy EF. Pioro bardzo lekkie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skribent Posted January 17 Report Share Posted January 17 Mam dwa Jinhao 100, wersję większą i mniejszą, stalówki M i F. Nie mogę złego słowa powiedzieć. Za kilkanaście baksów wykonanie jest całkiem przyzwoite, najważniejsze że trafiłem na dobre stalówki i pisze się przyjemnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts