Jump to content

Jinhao 100 vs. Kaigelu 316

Recommended Posts

3 godziny temu, tom_ek napisał:

Jinhao nie miałem, za to Kaigelu to całkiem przyzwoite pióro, dość ciężkie. Trzeba mieć szczęście, żeby trafić dobrą stalówkę, ale to o wszystkich chińczykach można powiedzieć.

Taka loteria? A może polecasz coś innego na pierwsze pióro? Zależy mi, żeby pasowały do niego uniwersalne naboje, bo lubię niskie ceny i zmienianie kolorow😎

• 2 weeks later...
Dnia 31.05.2022 o 12:35, tom_ek napisał:

Jinhao nie miałem, za to Kaigelu to całkiem przyzwoite pióro, dość ciężkie. Trzeba mieć szczęście, żeby trafić dobrą stalówkę, ale to o wszystkich chińczykach można powiedzieć.

Ja odwrotnie, Kaigelu nie mam ale Jinhao 100 kupiłem dwa, jedno dla siebie, drugie na prezent. Obie stalówki, twarde F-ki piszą wyśmienicie, bardzo gładko co podkreślam. Czy są minusy? Jak dla kogo, mnie po dłuższym użytkowaniu zaczęło irytować odkręcanie skuwki, 2.5 obrotu, prawie 3, kiedy inne pióra odkręcają się już po 1.5 obrotu. Dodatkowo jedno z piór miało zacięcia podczas zakręcania skuwki ale kropeleczka oleju silikonowego rozwiązała problem😄.

• 7 months later...