RRR Posted April 15, 2018 Report Share Posted April 15, 2018 Po kilku miesiącach użytkowania pióra zauważyłem przebarwienia na stalówce, które trudno mi usunąć. Wygląda mi to na jakąś reakcje chemiczną, początek rdzy? Macie jakiś pomysł jak się tego skutecznie pozbyć? Soda, ocet, sól, a może cięższa artyleria? Dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RRR Posted April 30, 2018 Author Report Share Posted April 30, 2018 Odpowiadając na własne pytanie - gdyby ktoś miał podobny problem,. Rozwiązaniem okazuje się nieśmiertelna polerka do paznokci. Stalówka lśni jak nowa Pozdrawiam RRR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rinke Posted May 1, 2018 Report Share Posted May 1, 2018 Wacik kosmetyczny z pastą do zębów, najlepiej taką zwykłą białą też sobie bardzo dobrze poradzi☺️ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pursat Posted May 1, 2018 Report Share Posted May 1, 2018 Wybielacz nie wystarczy? Ja bym to zwyklym bleechem potraktowal. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Mateusz- Posted May 1, 2018 Report Share Posted May 1, 2018 19 godzin temu, RRR napisał: Odpowiadając na własne pytanie - gdyby ktoś miał podobny problem,. Rozwiązaniem okazuje się nieśmiertelna polerka do paznokci. Stalówka lśni jak nowa 3 godziny temu, Rinke napisał: Wacik kosmetyczny z pastą do zębów, najlepiej taką zwykłą białą też sobie bardzo dobrze poradzi☺️ Tylko, tak się zastanawiam, czy to nie przyspieszy ewentualnej rdzy... Bo przecież w ten sposób ścierając nalot/ew rdzę ściera się ogólnie jakąś, może i cieniutką, warstwę właściwej powłoki/metalu- mogą pozostać mikro ryski ułatwiające wchodzenie wody i powstawanie rdzy... Tak się zastanawiam, nie żeby coś, ale pewnie i ja bym sobie w ten sposób radził Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleks Posted May 1, 2018 Report Share Posted May 1, 2018 (edited) Ja osobiście też bym tego nalotu nie usuwał. Wygląda bardzo szlachetnie. Taka twórcza "patyna"... Edited May 1, 2018 by Kleks Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RRR Posted May 1, 2018 Author Report Share Posted May 1, 2018 Zobaczymy czy proces się powtórzy. Więcej polerować jej nie będę. Dzięki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts