Szymbu Posted April 11, 2018 Report Share Posted April 11, 2018 (edited) Ostatnio w szkole miałem drobny wypadek z moim piórem doszło do uszkodzenia stalowki na tyle poważnego, że nie da się nic z tym zrobić. Nigdzie na internecie nie mogę znaleźć sekcji ze stalówką do tego modelu, można kupić tylko przednią sekcje? Dziękuję za każdą pomoc. Edited April 11, 2018 by Szymbu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziemniaczek Posted April 11, 2018 Report Share Posted April 11, 2018 Oficjalnie (sklepy) nic, bo pióro jest tak tanie, że nie ma to sensu. Za to u prywatnych użytkowników możesz szukać, bo niekiedy potrzebują oni tylko korpusu i skuwki (czyli tego, czego Ty nie potrzebujesz), bo chcą mieć wszystkie wersje kolorystyczne, a sekcje im niepotrzebne... (bo przecież nie da się pisać dwoma piórami jednocześnie ). Taki mam pomysł jedynie Zawsze trzeba szukać motywu sprzedaży danej części - łatwiej trafić, a czasami można uniknąć głębokiego rozczarowania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Topaz Posted April 11, 2018 Report Share Posted April 11, 2018 Rozwiazaniem za ok. 30 zł jest kupienie Plumixa i przeszczep stalówki. Tak sobie zrobiłem po podobnym wypadku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ljasinskipl Posted April 11, 2018 Report Share Posted April 11, 2018 Potwierdzam, przeszczep stalówki (ew. ze spływakiem) z plumixa to bardzo fajne rozwiązanie, jeżeli ktoś chce pisać stubem. Osobiście jestem z tego zadowolony (BB) ale nie każdemu pewnie to będzie pasować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
p71 Posted April 12, 2018 Report Share Posted April 12, 2018 Powinny też pasować stalówki od Wing Sunga 698 i podobnych – podobno są całkiem niezłe, ale osobiście nie miałem (do dostania na ebay za ok 2$ z przesyłką, np. tu https://www.ebay.com/itm/Wing-Sung-698-Piston-Fountain-Pens-Nibs-0-38mm-0-5mm-Spare-Nib-Silver-Gold-Clip/312077191822?hash=item48a9400a8e:m:m4K9-t-70fRDDulAi7fzitw) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robbi Posted April 12, 2018 Report Share Posted April 12, 2018 mogę potwierdzić stalówki Win Sunga 698 pasują do Pilotów i są, przynajmniej w moim odczucie lepsze niż oryginalne Piloty. Produkowane są na takiej samej linii fabrycznej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymbu Posted April 12, 2018 Author Report Share Posted April 12, 2018 Dziękuję za pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts