Ender Posted September 10, 2015 Report Share Posted September 10, 2015 Zamieściłem w materiałach do pobrania, krótkie, paro stronicowe info od MB na temat personalizacji stalówek do ich piór... Jeszcze bardziej rozbudowanej i wielokrotnie droższej niż na ten przykład u japońców z Nakayi... link: http://www.piorawieczneforum.pl/index.php?/files/file/19-montblanc-bespoke/ poniżej jedna ze stron, która mnie osobiście najbardziej zaciekawiła,... określeniami soft nib i calligraphy nib,... i nie chodzi mi o to, że nie rozumiem tych określeń, tylko co to w ich wykonaniu znaczy?... także inwestygację małą przeprowadzę... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Markol Posted September 10, 2015 Report Share Posted September 10, 2015 (edited) 1200 euro za stalówkę? To z czego ona jest u licha? Edited September 10, 2015 by Markol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thefil9 Posted September 10, 2015 Report Share Posted September 10, 2015 W przypadku mąblanka przecież się nigdy nie płaciło za materiał ;p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Markol Posted September 10, 2015 Report Share Posted September 10, 2015 W przypadku mąblanka przecież się nigdy nie płaciło za materiał ;p W sumie masz rację, ale nie mogę się oprzeć wrażeniu, że ktoś tu szuka jelonka Jakoś będę musiał żyć bez spersonalizowanej stalówki w Montblancu (). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted September 10, 2015 Report Share Posted September 10, 2015 Ja chętnie za drobne 600 euro podejmę się personalizacji stalówki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted September 10, 2015 Report Share Posted September 10, 2015 1200 euro za stalówkę? To z czego ona jest u licha? Ze stopu Prestiżu z Luksusem, oczywiście. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted September 10, 2015 Author Report Share Posted September 10, 2015 Tak,... najpierw przestali fajne stalówki w standardzie robić,... jak się okazało po klienteli Nakayi, Omasa, Pilota czy innych firm, nie wspominając już uczestników kursów kaligrafii, chętnych na takowe wynalazki jest całkiem spore stadko,... no to co? to luksus z tego zrobić i golić baranki z runa... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted September 10, 2015 Report Share Posted September 10, 2015 Ja chętnie za drobne 600 euro podejmę się personalizacji stalówki cenisz się ja właśnie miałam napisać że takie dopasowanko according to his/her handwritting to se na micromeshu za darmochę w pięć minut można trzasnąć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted September 10, 2015 Report Share Posted September 10, 2015 Ze stopu Prestiżu z Luksusem, oczywiście. na forum powinno się wprowadzić lajki, zdecydowanie;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz888 Posted September 11, 2015 Report Share Posted September 11, 2015 Jak cenię sobie MB jako takiego oraz rozumiem niejednokrotnie wysokie ceny niektórych produktów, to tak 1200 euro za stalówkę to już jednak spore przegięcie... Zwłaszcza, że tyle nie kosztuje CAŁE seryjnie robione przez nich pióro (włącznie z flagowym 149)... Podejrzewam, że klienci nie będą się rozpychać łokciami w kolejce... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Markol Posted September 11, 2015 Report Share Posted September 11, 2015 Podejrzewam, że klienci nie będą się rozpychać łokciami w kolejce... Ale i tak pewnie trzeba będzie czekać kilka miesięcy żeby mieć poczucie, że dostaje się coś absolutnie wyjątkowego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolumb Posted September 11, 2015 Report Share Posted September 11, 2015 Ale i tak pewnie trzeba będzie czekać kilka miesięcy żeby mieć poczucie, że dostaje się coś absolutnie wyjątkowego Tym bardziej, jeśli przesyła będzie dostarczona DPD. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted September 11, 2015 Author Report Share Posted September 11, 2015 (edited) Pozostaje zupełnie inną sprawą, gdzie można (jeśli ktoś sobie winszuje) takowego zamówienia dokonać... Mediolan,... jedyne europejskie miasto z pośród dziewięciu "szczęśliwców"... wychodzi, że druga nasza "połowa" jeśli nie podziela z nami pasji, w czasie kiedy my zamawiamy naszą wymarzoną mąblową stalówkę, może oddawać się przyjemnością związaną z zakupami tradycyjnych mediolańskich dóbr,... i tak po głowie chodzi mi jeszcze jedno pytanko,... dlaczego nie można takiej przyjemności zaznać w żadnym z rodzimych dla tej marki miast?... na ten przykład w hamburgerze?... i aby wszystko było jasne (część to wie) byłem i dalej pozostaje miłośnikiem piór, i nie tylko, tej marki... ale 1200 ojro?... za stalówkę do standardowych produktów?... nie jest dziwne w takim razie dlaczego specjalizują się w LE... Edited September 11, 2015 by Ender Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted September 15, 2015 Report Share Posted September 15, 2015 1200 euro za stalówkę, która jeszcze kilka miesięcy temu była dostępna od ręki? Jestem przekonany, że Montblanc planuje trafić do innej grupy konsumentów niż forumowicze PWF. Żyjemy w ciekawych czasach . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted September 16, 2015 Report Share Posted September 16, 2015 Z taką stalówka będzie Ultra LE . 1 szt. na całym Świecie. I dlatego kosztuje tylko 1200EUR. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted October 17, 2015 Author Report Share Posted October 17, 2015 (edited) No to już wiem na czym polega analiza BeSpoke by Mąbel,... nawet na tę okazję certyfikat odpowiedni dostałem, a wynik w ich bazie danych pozostał,... także teraz albo zamawiać na tej podstawie (dokonana jest tak spreparowaną stalówką, że pod każdym kątem, rotacją i naciskiem pisała - całkiem jak roller) albo... umawiać się na pogłębioną analizę, z użyciem stalówek rożnych rozmiarów i typów szlifowań na którą przynajmniej trzy godziny potrzeba... Edited October 17, 2015 by Ender Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsyrawe Posted October 18, 2015 Report Share Posted October 18, 2015 Dremel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted November 5, 2015 Author Report Share Posted November 5, 2015 Dremel. Nie do końca,... chociaż też może się przydać... test BeSpoke tak wyglądał... i dalsza analiza, w tym akurat momencie ze stalówką italic... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted November 15, 2015 Report Share Posted November 15, 2015 Ciekawie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts