MsSznur Posted March 30, 2015 Report Share Posted March 30, 2015 Pióro jak w temacie nie pisze. Po nalaniu atramentu (najpierw Hero Blueblack, bo to mój ulubiony kolor potem Parker Quink czarny) pióro nie pisze. Atrment nie spływa po salówce w dół i tyle. Oczywiście zaraz po napełnieniu jest git. Zatykam pióro, wyjmuje za godzine żeby coś zapisać i nic. Myśłałam że atrament jest niewłałciwy, więc zmieniłam. Potem że pióro zaschło to po namoczeniu próbwałam od początku. Niewiem co zrobić żeby zaczęło pisać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted March 30, 2015 Report Share Posted March 30, 2015 Pióro jak w temacie nie pisze. Po nalaniu atramentu (najpierw Hero Blueblack, bo to mój ulubiony kolor potem Parker Quink czarny) pióro nie pisze. Atrment nie spływa po salówce w dół i tyle. Oczywiście zaraz po napełnieniu jest git. Zatykam pióro, wyjmuje za godzine żeby coś zapisać i nic. Myśłałam że atrament jest niewłałciwy, więc zmieniłam. Potem że pióro zaschło to po namoczeniu próbwałam od początku. Niewiem co zrobić żeby zaczęło pisać.Wyrzucić i kupić inne pióro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
YAMAHAL Posted March 30, 2015 Report Share Posted March 30, 2015 (edited) Prawdopodobnie masz nieszczelną skuwkę, żeby to sprawdzić, wystarczy w nią dmuchnąć (jak w balon) Jest to częsta przyczyna szybkiego wysychania pióra po zamknięciu skuwki. Z wyrzuceniem to się narazie wstrzymaj Edited March 30, 2015 by YAMAHAL Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted March 30, 2015 Report Share Posted March 30, 2015 @Kasia - ależ się zrobiłaś radykalna Zacząłbym od wypróbowania sposobu zaproponowanego przez Yamahal-a. Nie zawadzi wymoczenie stalówki i sekcji w wodzie z kroplą detergentu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MsSznur Posted March 30, 2015 Author Report Share Posted March 30, 2015 @Kasia - ależ się zrobiłaś radykalna Zacząłbym od wypróbowania sposobu zaproponowanego przez Yamahal-a. Nie zawadzi wymoczenie stalówki i sekcji w wodzie z kroplą detergentu. To da się zrobić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted March 30, 2015 Report Share Posted March 30, 2015 @Kasia - ależ się zrobiłaś radykalna Zacząłbym od wypróbowania sposobu zaproponowanego przez Yamahal-a. Nie zawadzi wymoczenie stalówki i sekcji w wodzie z kroplą detergentu.Wszak pisal/a że już moczyl/a Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted March 30, 2015 Report Share Posted March 30, 2015 Wyrzucić i kupić inne pióro. Niegrzecznie. Ciekawe co byś zrobiła, gdyby tak Ciebie potraktowali na starcie, w 2 czy 3 poście na forum? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wąsaty Posted March 30, 2015 Report Share Posted March 30, 2015 Ja próbuję nie tylko wymoczyć, ale konwerterem szybko zasysać i wyciskać wodę. Jak będą jakieś pyłki na spływaku to może wylecą? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted March 30, 2015 Report Share Posted March 30, 2015 Niegrzecznie. Ciekawe co byś zrobiła, gdyby tak Ciebie potraktowali na starcie, w 2 czy 3 poście na forum?Jak to co? Odpyskowalabym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chomsky Posted March 30, 2015 Report Share Posted March 30, 2015 A word is enough to the wise, a word to the wise is sufficient. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted March 31, 2015 Report Share Posted March 31, 2015 Hint taken. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Markol Posted March 31, 2015 Report Share Posted March 31, 2015 Pax! Pax między chrześcijany! Powodów braku współpracy ze strony pióra może być kilka, od banalnego zabrudzenia do usterki produkcyjnej. Wszak Jinhao nie słyną z wysokiej jakości. Rację mają zatem Ci, którzy zalecają porządne wymoczenie pióra. Nie ma tam stałego tłoka, który mógłby ulec uszkodzeniu pod wpływem detergentu jak np. w MB146. Dmuchnąć w skuwkę też można Ale trochę racji ma też Kasia, bo w przypadku pióra za 3 dolary (a za tyle można je kupić na e-bayu) wielkie remonty się nie kalkulują. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Felicja Posted April 1, 2015 Report Share Posted April 1, 2015 @Visvamitra, a czemu to takimi malutkimi literkami? Napisano 30 marzec 2015 - 17:31 @Kasia - ależ się zrobiłaś radykalna Zacząłbym od wypróbowania sposobu zaproponowanego przez Yamahal-a. Nie zawadzi wymoczenie stalówki i sekcji w wodzie z kroplą detergentu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts