hykasy Posted March 23, 2015 Report Share Posted March 23, 2015 (edited) Witajcie! Potrzebuję notatnika, ma on zostać wykorzystany do pisania książki. Lubię rękopis. Męczy mnie już pisanie na zwykłych, luźnych kartek. Czego oczekuję? Przed wszystkim możliwości wymiany wkładów, nie może to jednak być skoroszyt(wszystkie mi się niszczą). Oprócz tego w miarę kompaktowe rozmiaru(chcę go móc zabrać "wszędzie"), papieru dobrej jakości, takiego, na którym pisanie parkerem będzie przyjemnością, mam na myśli jego soczystą stalówkę. Fajnie jakby jeszcze jako tako wyglądał. Macie może jakieś propozycje? Jakikolwiek trop? Z góry dzięki. Edited March 23, 2015 by hykasy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hykasy Posted March 23, 2015 Author Report Share Posted March 23, 2015 Witajcie! Potrzebuję notatnika, ma on zostać wykorzystany do pisania książki. Lubię rękopis. Męczy mnie już pisanie na zwykłych, luźnych kartkach. Czego oczekuję? Przed wszystkim możliwości wymiany wkładów, nie może to jednak być skoroszyt(wszystkie mi się niszczą). Oprócz tego w miarę kompaktowy rozmiar(chcę go móc zabrać "wszędzie"), papieru dobrej jakości, takiego, na którym pisanie parkerem będzie przyjemnością, mam na myśli jego soczystą stalówkę. Fajnie jakby jeszcze jako tako wyglądał. Macie może jakieś propozycje? Jakikolwiek trop? Z góry dzięki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel88 Posted March 23, 2015 Report Share Posted March 23, 2015 Rzuć okiem na notatniki firmy Rhodia.Są one różnych formatów-od kieszonkowych, po te większe.Pióra piszą na nich bardzo dobrze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
atuzi Posted March 23, 2015 Report Share Posted March 23, 2015 Soczysta stalówka to na pewno Rhodia, Webnotebook, ale nie ma wymiennych wkładów. Poza tym coś z Clairefontaine, bo to papier jak w Rhodii, a tylko takie radzą sobie z dużą ilością atramentu. Poza tym japońskie notatniki. Sprawdź ofertę Escribo, z MD Paper. Wymienne wkłady plus okładka. Recenzje Midori: Rhodia: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted March 23, 2015 Report Share Posted March 23, 2015 (edited) Ja ze swojej strony polecam Ciaki :] I papier porządny i gruby, i współpracuje z piórem i z ołówkiem, i wygląda, i poręczny... Tylko nie wiem jak u nich z wymiennymi wkładami. Edited March 23, 2015 by bosa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hykasy Posted March 24, 2015 Author Report Share Posted March 24, 2015 Dzięki, chyba wezmę md paper wydaje się być najodpowiedniejszy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nilfein Posted March 24, 2015 Report Share Posted March 24, 2015 Ten "Whole Life Diary" i reszta z tej serii są dostępne w Escribo w normalnej sprzedaży? Wie ktoś? Bo na stronie sklepu nie widać... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hykasy Posted March 24, 2015 Author Report Share Posted March 24, 2015 Szukałem to ale nigdzie nie ma, żaden sklep, amazon to samo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
atuzi Posted March 24, 2015 Report Share Posted March 24, 2015 (edited) Proszę pytać w Escribo. Podobno ma przyjść dostawa. Były też w sklepie Wariackie Papiery, tam też można pytać. Edited March 24, 2015 by atuzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Escribo Posted March 24, 2015 Report Share Posted March 24, 2015 Są już są Ale wystawiać do e-sklepu teraz czy zostawić na Pen Show? Oto jest pytanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robson Posted March 24, 2015 Report Share Posted March 24, 2015 No bez przesady z tym Pen Show. Rabaty na PS, Whole Life Diary na PS, a co z tymi którzy na PS się nie pojawią? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Escribo Posted March 24, 2015 Report Share Posted March 24, 2015 No bez przesady z tym Pen Show. Rabaty na PS, Whole Life Diary na PS, a co z tymi którzy na PS się nie pojawią? Tylko dzięki Pen Show możemy tłumaczyć naszą opieszałość A poważnie to pamiętniki mamy w ofercie już od października, ale przez klientów nie udało się ich wrzucić. Obiecujemy poprawę i jutro wrzucimy pamiętniki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iux Posted March 24, 2015 Report Share Posted March 24, 2015 A czemu przez klientów? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
atuzi Posted March 25, 2015 Report Share Posted March 25, 2015 A czemu przez klientów? No bo złośliwi klienci sklepu stacjonarnego wykupują cały towar nim trafi do sklepu interntowego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted March 25, 2015 Report Share Posted March 25, 2015 w dodatku przychodzą i zawracają głowę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Escribo Posted March 25, 2015 Report Share Posted March 25, 2015 A czemu przez klientów? Przez klientów, bo mamy do nich słabość Odkładamy nowości pod stół, aby pokazać na żywo. Zwykle pokazanie kończy się zakupem i nie ma już co do e-sklepu dokładać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iux Posted March 25, 2015 Report Share Posted March 25, 2015 No bo złośliwi klienci sklepu stacjonarnego wykupują cały towar nim trafi do sklepu interntowego. Jak? Co? Stacjonarni?? Beze mnie?? I wykupują mi wszystko?? Myślałem, że macie tylko online. Jakby co to ja do J. się przejadę blisko mam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Escribo Posted March 25, 2015 Report Share Posted March 25, 2015 Jak? Co? Stacjonarni? Beze mnie? I wykupują mi wszystko? Myślałem, że macie tylko online. Jakby co to ja do J. się przejadę blisko mam. Zapraszamy codziennie do 16 I nawet kawę zrobimy! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morlok Posted April 1, 2015 Report Share Posted April 1, 2015 Dziś dostałem próbki od Escribo i wszystko mi opadło. Myślałem, że umrę i nie zobaczę takiej przedwojennej elegancji. Próbki przyszły w fantastycznej kopercie, takiego typu o jakim myślałem sobie czasem ale jak o tworze dziwnej wyobraźni. Może telepatia, bo bęc i jest. Wielkie dzięki za formę. Co do treści to notatnik Dainel z papieru MD rozłożył mnie na łopatki. Cudo, miód i świeże jagody. Od mniej więcej 40 lat szukałem papieru w kratkę, w taką kratkę, że nie będzie przeszkadzać w czytaniu tego co napisane. Whitelines to jest to o co chodzi. Pomysł prosty jak konstrukcja cepa tylko czemu nikt wcześniej na to nie wpadł. Nie są to tanie notatniki, ale naprawdę warto. Kartki w notatniku są na sprężynce, więc nie mają tendencji do zamykania się i żeby uciąć wszelkie marudzenie mają jeszcze delikatną perforację liniową by łatwo było wyrwać kartę bez postrzępionych brzegów. Nic tylko zamawiać póki dziewczyny jeszcze mają. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts