visvamitra Posted February 2, 2015 Report Share Posted February 2, 2015 (edited) Sailor robi najlepsze atramenty. To moje zdanie. Nie jest obiektywne. Możecie się z nim nie zgadzać. Ja i tak wiem swoje Niestety wiele atramentów robią dla sklepów w Japonii. Wprawdzie dzięki działalności przedsiębiorczych sprzedawców z eBaya można sobie te inkausty do Polski sprowadzić, ale cena jest chora (42 $ z kosztami wysyłki, w Japonii flaszka kosztuje około 20 $). Dostałem od forumowiczki z FPN trzynaście próbek takich Sailorów. Fajne są, ale jednak nie ma opcji, żebym tyle za nie zapłacił. Jeden z japońskich sklepów - Kingdom Note - zaoferował Klientom z okazji swojego pięciolecia tematyczne serie atramentów: Ptaki i Insekty, a rok później Grzyby. Ptaki zrecenzowałem jakiś czas temu, trzeba wziąć się również za robale. Nicpoń - pomyśl nad jakąś serią. Zestawy mają w sobie coś fajnego, choćby to, że stanowią zamkniętą całość. Dorcus Hopei Binodulosus (chrząszcz jelonek) Rosalia Batesi (nadobnica) Sasakia Charonda (motyl cesarz) Tanna Japonesis (cykada) Trypoxylus Dichotomus (Rochatyniec) Rosalia batesi to chrząszcz znany w języku polskim jako nadobnica: źródło Kolor atramentu podoba mi się, ale nie na tyle, żeby myśl o zakupie zaprzątała mi głowę. Fajnie było wypróbować, pokiwać głową z uznaniem nad jakością płynu opracowanego przez Sailora. I tyle. Kingdonnote.com Ekspresjonizm abstrakcyjny Krople atramentu na ręczniku kuchennym Software ID Zakres koloru Oxford recycled, 90 g - Kaweco Sport Classic, eyedropper, B Papier Poljet 80 g Porównanie Edited February 2, 2015 by visvamitra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mbmc2 Posted February 2, 2015 Report Share Posted February 2, 2015 Kolorek ładny ale cena chora Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Markol Posted February 2, 2015 Report Share Posted February 2, 2015 Fajny Tylko niedługo zamiast 50 twarzy Greya będą mogli nakręcić 50 niebieskich atramentów Markola , więc na razie trzeba się będzie wstrzymać, zwłaszcza że cena słona Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted February 2, 2015 Author Report Share Posted February 2, 2015 Gdyby ktoś nie wiedział, co zrobić z nadmiarem gotówki, znalazłem nadobnicę na eBayu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Markol Posted February 2, 2015 Report Share Posted February 2, 2015 Gdyby ktoś nie wiedział, co zrobić z nadmiarem gotówki, znalazłem nadobnicę na eBayu. Tylko ostrzegam, u tego samuraja czeka się długo na dostawę. Ja jestem już z nim po wymianie uprzejmości via e-bay i na razie czekam dalej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted February 2, 2015 Report Share Posted February 2, 2015 powabny! on bardziej podchodzi pod kalafiora bleu méditerranée, tak mnie się zdaje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Andrew Posted February 2, 2015 Report Share Posted February 2, 2015 Tego robaczka nie znam, ale skojarzyło mi się z kamieniem. Ładny kolor, choć raczej do nacieszenia oczu przez chwilę a nie do pisania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trevor Posted February 3, 2015 Report Share Posted February 3, 2015 Tylko ostrzegam, u tego samuraja czeka się długo na dostawę. Ja jestem już z nim po wymianie uprzejmości via e-bay i na razie czekam dalej. Istotnie, trzeba uzbroić się w cierpliwość.... dzisiaj odebrałem przesyłkę od wyżej wymienionego samuraja, została nadana 8 stycznia..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted February 3, 2015 Report Share Posted February 3, 2015 Szukam czegoś podobnego do Nicponiowego FPDay Ink, ten wygląda mocarnie, ale ta cena.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvianin Posted February 3, 2015 Report Share Posted February 3, 2015 Kurczę, fajny ten marynarz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Markol Posted February 4, 2015 Report Share Posted February 4, 2015 Istotnie, trzeba uzbroić się w cierpliwość.... dzisiaj odebrałem przesyłkę od wyżej wymienionego samuraja, została nadana 8 stycznia..... Ja zamówiłem 10 stycznia, więc jeszcze nie jest najgorzej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted February 4, 2015 Author Report Share Posted February 4, 2015 Do mnie Ina-Ho szło w tamtym roku z Japonii 43 dni. Właściwie to straciłem już nadzieję i miałem otwierać spór w PayPalu a tu listonosz zapukał i przywiózł flaszkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted February 4, 2015 Report Share Posted February 4, 2015 Fajny błękicik,... i fajnie cieniuje,... i aureolkę ma... to pewnie aniołkiem zostanie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ewelaila Posted February 5, 2015 Report Share Posted February 5, 2015 Przygarnęłabym bez wahania. Do mnie Ina-Ho szło w tamtym roku z Japonii 43 dni. Właściwie to straciłem już nadzieję i miałem otwierać spór w PayPalu a tu listonosz zapukał i przywiózł flaszkę. "A gdy napilimy się, odechciało mnie się wszelkich sporów..." (Przepraszam, musiałam wtrącić OT :-P) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts