Jump to content

Wieczne pióro z zakrytą stalówką

Recommended Posts

Witam,

Problemem jest znalezienie wiecznego pióra, z zakrytą stalówką, cienkopiszące, w cenie do 450zł.

jedyne, co znalazłem, to:

Waterman Carene (ok. 700zł)
Lamy 2000 (650zł)

Sheaffer Taranis (480zł)

Picasso 83 (170zł) (niestety to raczej odpada, ponieważ osoba, której ma zostać sprezentowane pióro posiada model bardzo podobny)

Byłbym wdzięczny za opcję wypośrodkowaną ;) 

ps. Nie znalazłem podobnego tematu na forum (jeśli jednak takowy jest proszę, przepraszam za spam :P  )

Guest nilfein

Lamy 2000 da się spokojnie nabyć taniej, niż podałeś. Pierwsza oferta z brzegu - Allegro - 543,00 zł z przesyłką. Nówka ze sklepu. Tylko trzeba dopytać o szerokość stalki.

@janykiel tylko nówka, niestety Parkera 51 nówki nie znajdę bez delorean'a ;) (chyba, że okaz kolekcjonerski; takiego nie potrzebuję, ma być do pisania, nie do oglądania)

@Lepki a coś tańszego? Chyba, że wiesz, gdzie mogę znaleźć taranisa za mniej niż 450zł ;)

Pierwsza oferta z brzegu : http://www.highclass.pl/pismienne/piorawieczne/sheaffer/pioro-wieczne-sheaffer-taranis-czarne-elementy-chromowane,p2078358400?gclid=CjwKEAiA_NmkBRCe3ubC1aWAtEcSJACxkkbqpOldz58CaVNKZtmHWMEMHYPO1RQdLWgKicWuV2zgyxoC1OLw_wcB

Zapytaj tez forumowicza inahon czy ma i po ile ten model. Jest dystrybutorem sheaffera.