INAHON Sp. z o.o. Posted November 26, 2014 Report Share Posted November 26, 2014 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted November 26, 2014 Report Share Posted November 26, 2014 Kto projektuje i pisze te piękne foldery reklamowe? Co oznacza "lite 18k złoto"? Rubin + złoto nie dla mnie . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
INAHON Sp. z o.o. Posted November 26, 2014 Author Report Share Posted November 26, 2014 Ten konkretny folder wykonałem akurat osobiście Lite złoto oznacza, że nie jest to stalówka w kolorze złota, ani nie pozłacana, ani nie z domieszką nie wiadomo czego - tylko wykonana z czystego 18-karatowego złota. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Andrew Posted November 26, 2014 Report Share Posted November 26, 2014 Złota jak w Licheniu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted November 26, 2014 Report Share Posted November 26, 2014 Ten konkretny folder wykonałem akurat osobiście Lite złoto oznacza, że nie jest to stalówka w kolorze złota, ani nie pozłacana, ani nie z domieszką nie wiadomo czego - tylko wykonana z czystego 18-karatowego złota. Czyste 18-karatowe złoto zawiera całe 75% czystego złota z domieszką nie wiadomo czego. Najczęściej miedzi, cynku... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
INAHON Sp. z o.o. Posted November 26, 2014 Author Report Share Posted November 26, 2014 Tak, zgadza się...18K samo już definiuje skład użytych materiałów do produkcji...z czystego 100% złota niemożliwe byłoby wykonanie stalówki, bo by była miękka jak plastelina... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted November 26, 2014 Report Share Posted November 26, 2014 (edited) pamiętam jak kiedyś na Vaclavaku kupiliśmy z kumplami plastelinę miękką jak plastelina. potem niewiele pamiętam. aha, lita. miałem napisać, co to znaczy lita, ale za bardzo próbowałem przypomnieć sobie co było dalej i Krzysztof mnie ubiegł. swoją drogą dobrze żeś nie użył określenia szczerozłota. Edyta dodaje: ogonek. Edited November 26, 2014 by rbit9n Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted November 26, 2014 Report Share Posted November 26, 2014 Tak, zgadza się...18K samo już definiuje skład użytych materiałów do produkcji...z czystego 100% złota niemożliwe byłoby wykonanie stalówki, bo by była miękka jak plastelina... czepiam się - wiem - ale to podobnie brzmi jak masło maślane. 18k nie definiuje składu użytych materiałów a tylko zawartość złota w stopie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
INAHON Sp. z o.o. Posted November 26, 2014 Author Report Share Posted November 26, 2014 18K mówi nam, że jest jego minimum 75%, a np. w 14K współczynnik ten wynosi już 58,3%... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted November 26, 2014 Report Share Posted November 26, 2014 Kto projektuje i pisze te piękne foldery reklamowe? Co oznacza "lite 18k złoto"? Rubin + złoto nie dla mnie . są tam jeszcze dwa inne ciekawe stwierdzenia... o innowacyjności... ciekawe co innowacyjnego jest w tym modelu oraz o ręcznym montowaniu w USA... z tego wynikałoby, że tylko ta część produkcji jest amerykańska?... no offence... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted November 26, 2014 Report Share Posted November 26, 2014 oraz o ręcznym montowaniu w USA... z tego wynikałoby, że tylko ta część produkcji jest amerykańska?... no offence... Albo tylko ta jest montowana ręcznie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryard Posted November 26, 2014 Report Share Posted November 26, 2014 Ale co pikne, to pikne. Tak chciałem pomacać, że ekran zapaćkałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
INAHON Sp. z o.o. Posted November 26, 2014 Author Report Share Posted November 26, 2014 oraz o ręcznym montowaniu w USA... z tego wynikałoby, że tylko ta część produkcji jest amerykańska?... Nie jest tajemnicą, że Cross ma swoją fabrykę w Chinach - jak pewnie większość pozostałych producentów... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
N.I.B. Posted November 26, 2014 Report Share Posted November 26, 2014 z czystego 100% złota niemożliwe byłoby wykonanie stalówki, bo by była miękka jak plastelina... Np. Danitrio Yokozuna, przynajmniej oficjalnie, ma stalówkę z 24-karatowego złota. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
INAHON Sp. z o.o. Posted November 26, 2014 Author Report Share Posted November 26, 2014 (edited) Czyli próba 1000...jakoś ciężko mi w to uwierzyć...masz może link do tego pióra? Edited November 26, 2014 by INAHON Sp. z o.o. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
N.I.B. Posted November 26, 2014 Report Share Posted November 26, 2014 Dowiedziałem się o nim chyba dzięki temu tematowi na FPN:http://www.fountainpennetwork.com/forum/index.php/topic/95710-danitrios-top-of-the-line/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lepki Posted November 26, 2014 Report Share Posted November 26, 2014 Nie od dziś wiadomo, że Krzysiek jest mistrzem marketingu Nikt nie zachwala swoich produktów tak jak on. Co do pióra...mam wrażenie, że skuwka to osobny byt, wielka jak kowadło, spokojnie można by dorobić trzpień i byłby młotek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted November 27, 2014 Report Share Posted November 27, 2014 Nie od dziś wiadomo, że Krzysiek jest mistrzem marketingu Nikt nie zachwala swoich produktów tak jak on. oj chłopie, po prostu nie byłeś świadkiem sytuacji, w której muszę wypchnąć półkownika za apteki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts