ArielN Posted September 14, 2011 Report Share Posted September 14, 2011 Oto i krótki reportaż z warszawskim przyjacielem użytkowników oraz kolekcjonerów piór wiecznych: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hastil Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 Zakład znajduje się przy ul. Chmielnej 5/7, dojazd od ul. Nowy Światu, tel. 22 826 45 75 . Najlepiej wybrać się spacerem, po co psuć powietrze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hubertus Posted March 17, 2014 Report Share Posted March 17, 2014 Bardzo dziękuję Panu Maciejowi za reanimację mojego starego Pelikana Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zdzich Posted March 24, 2014 Report Share Posted March 24, 2014 Mnie już dwukrotnie z biedy wyciągał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
empi Posted June 7, 2014 Report Share Posted June 7, 2014 Uratował mojego WM Hemi, niestety P45 chyba już nie powróci do działania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted June 7, 2014 Report Share Posted June 7, 2014 A co mu? (Parkerowi, nie Wardeckiemu) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
empi Posted June 7, 2014 Report Share Posted June 7, 2014 pęknięta obsada tuż przy pierścienniu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted June 7, 2014 Author Report Share Posted June 7, 2014 pęknięta obsada tuż przy pierścienniu Witaj na PWF Empi . Z tego co wiem, Maciej Wardecki podejmował się tego typu napraw. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
empi Posted June 7, 2014 Report Share Posted June 7, 2014 Witaj. Wiem i na to liczę. Zwłaszcza że w ten sam sposób załatwiłem dwie 45-ki Muszę jakoś znależć czas żeby go odwiedzić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_ded_ Posted June 19, 2015 Report Share Posted June 19, 2015 Czy ktoś był ostatnie u p. Wardeckiego? Nie mogę się dodzwonić od kilku dni,a nie bardzo mam czas żeby pojechać i cmoknąć klamkę, jeśli jest np. na urlopie. Wiecie coś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
staszekalcatras Posted December 17, 2015 Report Share Posted December 17, 2015 Witajcie. Ponawiam pytanie. Nie wiecie czy zakład funkcjonuje? Nie mogę się dodzwonić. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolumb Posted December 17, 2015 Report Share Posted December 17, 2015 Ostatnio gdy z nim rozmawiałem p.Wardecki narzekał na zdrowie. Pozdrawiam a p.Wardeckiemu życzę dużo zdrowia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pakafoto Posted December 22, 2015 Report Share Posted December 22, 2015 Parker 51 Gold III wrócił po konserwacji i polecam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorz Posted July 9, 2016 Report Share Posted July 9, 2016 Dobry fachowiec przemiły człowiek aczkolwiek niewiele pomógł z moim Sailorem Sapporo który miał trefną stalówkę. Ale Pan Maciej jak sam przyznał nie przepada za japońskimi produktami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
C3Misiek Posted October 2, 2016 Report Share Posted October 2, 2016 Naprawiłem u niego dwa pióra MontBlanc. Jedno z nich pisze idealnie, drugie wraca do poprawki Pan Maciej jest przemiły i bardzo pomocny. Polecam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VojtasK Posted March 17, 2017 Report Share Posted March 17, 2017 Drodzy moi! Napiszcie proszę, podzielcie się informacjami, czy ktoś z Was miał jakieś zgrzyty, nieprzyjemności, niepewność co do solidności w czasie naprawy pióra u p.Macieja. Czy naprawy były na umówiony termin, pióra znikały lub inne takie niefajne rzeczy. Mam kłopot z jednym z piór - są w to wmieszane jeszcze dwie osoby i muszę ustalić, czy ktoś mnie tu na trąbkę nie przerabia. Dzięki za odzew. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiarus Posted May 8, 2017 Report Share Posted May 8, 2017 VojtasK i jak się skończyło? Wróciło Twoje piórko? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VojtasK Posted May 8, 2017 Report Share Posted May 8, 2017 Jeszcze nie. Historia jest nieco skomplikowana: wylicytowałem pióro na Alle - używane, ale według opisu i zdjęć sprawne i w dobrej kondycji. Po otrzymaniu pióra okazało się, że na korpusie są ślady po jakichś szczypcach, ślady klejenia sekcji do korpusu, a sama sekcja ma szczelinowate pęknięcie. Pani sprzedawczyni przepraszala i miała pióro dać do naprawy - trafiło (podobno) do pana Macieja - i tu zaczynają się schody z naprawą. Pani twierdzi, że MW przewleka naprawę i nie wywiązuje się z terminów. Twierdzi również, że nie dostała żadnego potwierdzenia przyjęcia do naprawy. Zadzwoniłem do Wardeckiego, opisałem o co chodzi - on twierdzi, że takie piórko w ogóle do niego nie trafiło! Kontaktuję się ze sprzedającą, ona twierdzi że Maciej "duby smalone prawi" i chyba mu się coś pomyliło, bo pióro jest u niego. A ja jestem w czarnej d... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_ded_ Posted May 8, 2017 Report Share Posted May 8, 2017 A czy nie możesz oszczędzić sobie nerwów i oddać pióro? Pani sprzedawczyni, skoro zgadza ię że pióro wymaga naprawy, niech je naprawi we własnym zakresie i sprzedaje sprawne. Swoją drogą ciekaw jestem od kogo kupiłeś, bo jakiś czas temu się mocno przejechałem na "sprawdzonym sprzedawcy" z Allegro. Powodzenia, nie daj się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VojtasK Posted May 9, 2017 Report Share Posted May 9, 2017 Teoretycznie mogę, ale rzadko się zdarza w wylicytowanej cenie 14KT OB Pelikana.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_ded_ Posted May 9, 2017 Report Share Posted May 9, 2017 Ach, czyli sytuacja bez wyjścia rozumiem. To od siebie dodam, że ściema do p. Wardeckiego raczej mi nie pasuje. Długi termin naprawy jak najbardziej, ale uników żadnych nie zaznałem i komunikacja była zawsze bezproblemowa. Może sytuacja jakaś... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VojtasK Posted May 10, 2017 Report Share Posted May 10, 2017 Drodzy moi! Gdyby ktoś się wybierał osobiście do Wawy do pana Macieja proszę o PW -mam pewnego "pomysła" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiarus Posted May 12, 2017 Report Share Posted May 12, 2017 (edited) On 9.05.2017 at 0:11 PM, _ded_ said: Długi termin naprawy jak najbardziej Trochę mnie przerażasz - co znaczy długi...? Mam piórko w naprawie (ponoć skrzywiona po upadku stalówka, tylko winnych ni ma) i nastawiałam się na 2-3 tygodnie... będzie dłużej? Edited May 12, 2017 by Tiarus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_ded_ Posted May 12, 2017 Report Share Posted May 12, 2017 U mnie było długo bo naprawa nie była pilna i wymagała eksperymentów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiarus Posted May 15, 2017 Report Share Posted May 15, 2017 dzięki, ale to.. nadal nie jest precyzyjna informacja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts