visvamitra Posted September 2, 2014 Report Share Posted September 2, 2014 Kasiasemba i Mac.Kozinsky podjęli się karkołomnego przedsięwzięcia zalania ziemi polskiej Noodlersami. Wielki respekt dla Kasi za negocjowanie warunków i koordynację zamówienia grupowego. Postaram się powrzucać przed 6.09.2014 recenzje albo przynajmniej jakieś skany Noodlersów, które uciułałem w postaci flaszek lub próbek. Nie obiecuję, że się uda, ale spróbuję. Będę bazował na starych tekstach i starych skanach/zdjęciach. Z różnych powodów zacząłem kiedyś pisać recenzje, później ich nie kończyłem i mam na imageshacku jedynie fragmenty, w niektórych wypadkach tylko jedno zdjęcie. Mimo to powrzucam je. Może pomogą komuś w wyborze przy zamówieniu grupowym? Zachęcam również inne osoby, które maja na stanie atramenty Noodler's do wrzucenia choćby zdjęcia ze smartfonu z plamą koloru i jakąś opinią na temat inkaustu. Purple Martin to kolor zainspirowany barwą upierzenia jaskółczaka modrego Atrament rozbryzgany na papierze Mondi 90g MÓJ PROGRAM GRAFICZNY STARA SIĘ PRZEKONAĆ MNIE, ŻE PO UŚREDNIENIU ATRAMENT TEN MA MNIEJ WIĘCEJ TAKI KOLOR: ZDJĘCIE BUTELKI (nie moje, źródło pod zdjęciem) www.gouletpens.com INFORMACJE / PARAMETRY Producent: Noodler's Kolor: Purple Martin Opakowanie: kałamarz o objętości 90 ml Cena: 12,5 $ + koszty przesyłki lun 9 $ + koszty wysyłki w zamówieniu grupowym Kasi Nasycenie: silne Przepływ: dobry w Pilocie 78 G z blaszką B Cieniowanie: silne Jakość linii: bardzo dobra Osadzanie się na stalówce: nie zauważyłem Wpełzanie na stalówkę: nie zauważyłem Rozruch: szybki w Pilocie 78G z blaszką B KALENDARZ PAPIER POLJET 80 g Z WYDRUKOWANYMI KROPKAMI Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
comodsuda Posted September 2, 2014 Report Share Posted September 2, 2014 Przekonuje mnie ten fiolet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted September 2, 2014 Report Share Posted September 2, 2014 Atramęt przeciętny. Ptaszek fajny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz888 Posted September 2, 2014 Report Share Posted September 2, 2014 Ten jakiś taki nijaki w porównaniu do innych fioletów tego producenta.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted September 2, 2014 Report Share Posted September 2, 2014 Ten jakiś taki nijaki w porównaniu do innych fioletów tego producenta.... Już mamy taki odruch Pawłowa, że jak widzimy napis "Noodler's" to się spodziewamy cudów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz888 Posted September 2, 2014 Report Share Posted September 2, 2014 Już mamy taki odruch Pawłowa, że jak widzimy napis "Noodler's" to się spodziewamy cudów Tzn patrząc na próbki oraz na opis to technicznie nic mu nie można zarzucić, ale jakoś wolę bardziej nasycone odcienie - zwłaszcza w przypadku fioletów Cudów to może nie oczekuję, ale generalnie to bardzo dobre atramenty, więc jeżeli ma się swojemulubione kolory, to później te które nam nie pasują faktycznie wydają się odstawać od reszty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Andrew Posted September 2, 2014 Report Share Posted September 2, 2014 Hmm, ten jakiś trochę słabszy jest, jakby mniej nasycony. Bardziej jednak podoba mi się North African Violet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Restoration Posted September 2, 2014 Report Share Posted September 2, 2014 Już mamy taki odruch Pawłowa, że jak widzimy napis "Noodler's" to się spodziewamy cudów biolchemowe zarciki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Dziku Posted September 2, 2014 Report Share Posted September 2, 2014 Ten jakośc do mnie nie przemówił. Za mało konkretny kolor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted September 4, 2014 Report Share Posted September 4, 2014 biolchemowe zarciki? aaaaaaaaa tam zaraz biolchemowe... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted September 4, 2014 Report Share Posted September 4, 2014 aaaaaaaaa tam zaraz biolchemowe... a propos żarcików. widzieliście carene? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted September 4, 2014 Report Share Posted September 4, 2014 (edited) a propos żarcików. widzieliście carene? Czuliśmy. Ach, ta sosnowa świeżość. Ale ja wolę ten Watermana. Edited September 4, 2014 by bosa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted September 4, 2014 Report Share Posted September 4, 2014 zawsze można nalać diaminy: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicpon Posted September 5, 2014 Report Share Posted September 5, 2014 zawsze można nalać diaminy: Używanie sformułowania diamina na p-aminoanilinę jest... brzydkie i kolokwialne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted September 5, 2014 Report Share Posted September 5, 2014 jestem brzydki, jestem obleśny, jestem paskudny jestem brudny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts