visvamitra Posted February 8, 2014 Report Share Posted February 8, 2014 Próbkę Bonne Esperance zassałem od Endera. Dziękuję. Ślad pozostawiony patyczkiem higienicznym: SKAN: KLEKS: Mój program graficzny widzi ten kolor tak: INFORMACJE / PARAMETRY Producent: L'Artisan Pastellier Kolor: Bonne Esperance Opakowanie: kałamarz o objętości 40 ml lub saszetka o pojemności 50 ml Cena: 4 euro za saszetkę, 6 euro za kałamarz. Atrament trzeba sprowadzać z Francji, co generuje dodatkowe koszty Nasycenie: niezłe, choć ze strony nie "wychodzi" Przepływ: dobry Cieniowanie: zauważalne Jakość linii: dobra Osadzanie się na stalówce: nie zauważyłem Wpełzanie na stalówkę: nie zauważyłem Rozruch: szybki (słuchajcie, naprawdę nie wiem, czemu skarżycie się na te atramenty. Testuję teraz tak, że napełniam pióro, odkładam je na 3-4 dni i po tym czasie zaczynam pisać. ZERO PROBLEMÓW - oto wynik). Przebijanie: przebija na słabej jakości papierze Strzępienie: strzępi trochę Wysychanie: >10 sekund MOJA OCENA: szału nie ma, tragedii nie ma. Przeciętniak. SKANY (Pismo + cieniowanie): recenzję napisałem piórem Pilot 78G ze stalówką B 1. Na papierze MONDI 2. Na papierze OXFORD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted February 8, 2014 Report Share Posted February 8, 2014 te niebieskości trochę za bardzo na jeden kopyt robione, szare mi nie leżą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted February 8, 2014 Report Share Posted February 8, 2014 Jest całkiem fajny ale prawda, Ann masz rację, dość dużo odcieni bardzo podobnych do siebie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endoor Posted February 9, 2014 Report Share Posted February 9, 2014 (edited) Kolor całkiem przyzwoity i mnie leży akurat, ale co do ilości odcieni niebieskiego faktycznie zgoda z @Ann Właściwie to przed decyzją o zakupie wahałem się czy wybrać Bonne Esperance, czy Bleu Byzance. Poszedłem w jeszcze większe szarości i wybrałem Byzance, które nota bene jeszcze do mnie nie dotarł . Po recenzjach @Visvamitry przekonuję się, że próbki kolorów na stronach producenta w stosunku do tego co widać w recenzjach różnią się i to znacznie. Tym nie mniej oba rzeczone odcienie bardzo mi pasują. Edited February 9, 2014 by endoor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted February 9, 2014 Report Share Posted February 9, 2014 Piękny kolorek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts