visvamitra Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 Próbka ta oznaczona zostało jako 12. Kryje w sobie ładny ciemny, ciężki i silnie nasycony brąz. Ślad pozostawiony patyczkiem higienicznym: SKAN: KLEKS: Mój program graficzny widzi ten kolor tak: INFORMACJE / PARAMETRY Producent: NICPOŃ Kolor: Ciemny Brąz Opakowanie: butelka o pojemności 60 ml Cena: 28 PLN Nasycenie: silne Przepływ: bardzo dobry Cieniowanie: umiarkowane Jakość linii: bardzo dobra Osadzanie się na stalówce: nie zauważyłem Wpełzanie na stalówkę: nie zauważyłem Rozruch: szybki Przebijanie: przebija na słabej jakości papierze Strzępienie: praktycznie nie strzępi, również na papierze Mondi trzyma się granic wyznaczonych przez ziarno stalówki. Wysychanie: 15 - 20 sekund Inne: bardzo ciemy brąz. SKANY (Pismo + cieniowanie): recenzję napisałem piórem Pilot 78G ze stalówką B 1. Na papierze MONDI 2. Na papierze OXFORD W zestawieniu z innymi brązami: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 Ja tu widzę czarny, i to lepszy niż niektóre markowe czernie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 taki hebanowy bomba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicpon Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 Ja tu widzę czarny, i to lepszy niż niektóre markowe czernie To jest brąz - w Plumixie BB dokładnie widać że to jest brąz- a jak się go rozcieńcza to się nie robi szary tak jak czernie tylko ciemnopomarańczowy (bardzo ciemno ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted December 21, 2013 Author Report Share Posted December 21, 2013 Na fotografii lepiej widać ten brąz; co ujęcie tym bliżej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted July 22, 2014 Report Share Posted July 22, 2014 To jest brąz - w Plumixie BB dokładnie widać że to jest brąz- a jak się go rozcieńcza to się nie robi szary tak jak czernie tylko ciemnopomarańczowy (bardzo ciemno ) Otworzyłem (nareszcie) próbkę z tym atramentem i podtrzymuję to, co napisałem - widzę tu czerń Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
empi Posted July 22, 2014 Report Share Posted July 22, 2014 Dla mnie za ciemny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts