visvamitra Posted December 13, 2013 Report Share Posted December 13, 2013 Lubię atramenty Iroshizuku. Absolutnie nie są warte swojej polskiej ceny (165 PLN), jednak w cenie z Amazona (ok. 70 PLN z wysyłką) można nad nimi poważnie pomyśleć. Próbkę Króla Pawi (Ku-Jaku) kupiłem u Andersonów. Ślad pozostawiony patyczkiem higienicznym: KLEKS: Mój program graficzny widzi ten kolor tak: INFORMACJE / PARAMETRY Producent: Pilot Kolor: Ku-Jaku, seria Iroshizuku Opakowanie: 50 ml Cena: 70 - 75 PLN, cenę na polskich półkach przemilczę - jest ABSURDALNA i nie do zaakceptowania przez trzeźwo myślącą osobę To opinia subiektywna. Utożsamiam się z nią w 100 %. Nasycenie: bardzo dobre Przepływ: dobry Cieniowanie: obecne, mnie się podoba Jakość linii: dobra - nie strzępi, nie rozłazi się na boki Osadzanie się na stalówce: nie zauważyłem na ostrzu Pilota 78G Wpełzanie na stalówkę: nie zauważyłem na ostrzu Pilota 78G Rozruch: szybki Przebijanie: przebija na słabej jakości papierze Strzępienie: niewielkie Wysychanie: ok. 15 sekund Inne: ładny atrament. Gdyby nie to, że mam za dużo atramentów, kupiłbym sobie flaszkę. SKANY (Pismo + cieniowanie): recenzję napisałem Pilotem Pluminixem ze stalówką B. Zawarte w niej treści i odczucia 1. Na satynowanym papierze ColorCopy (MONDI) 90g 2. Na papierze Oxford 90 g 3. Na papierze PIGNA (kolor najbliższy rzeczywistości): PORÓWNANIE Z INNYMI ODCIENIAMI: TSUKI-YO: OCONTO: PWF Blue Dream: SYO-RO: KU-JAKE: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted December 13, 2013 Report Share Posted December 13, 2013 jak mi niewiele do szczęścia potrzeba... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Posted December 13, 2013 Report Share Posted December 13, 2013 Zazwyczaj nie "lajkuję" - ale w tym wypadku muszę, gdyż od dłuższego już czasu IKJ należy do moich ulubionych dziesięciu... pięciu... trzech! atramentów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted December 13, 2013 Report Share Posted December 13, 2013 Bardzo dobry atrament, bardzo ładny, zimny niebieski, wart swej ceny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inekane Posted December 13, 2013 Report Share Posted December 13, 2013 Przepiękny. Zdecydowanie w moim stylu. Jest na mojej liście chciejstwa zaraz po Rouge Hematite i Apache Sunset. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrSteelNib Posted December 15, 2013 Report Share Posted December 15, 2013 Fajny kolor. Niby podobny do innych, a jednak inny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elessar Posted January 17, 2015 Report Share Posted January 17, 2015 Bardzo ładny i bardzo drogi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Markol Posted January 17, 2015 Report Share Posted January 17, 2015 Ładny. Ceny w Polsce są rzeczywiście kompletnie odjechane, ale paleta barw i własności tych atramentów są rewelacyjne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted January 17, 2015 Report Share Posted January 17, 2015 Mam nim zalane jedno z najszerzej i mokrzej piszące pióro,... zajefajne cieniowanie i zmienność kolorów... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
finansista Posted January 18, 2015 Report Share Posted January 18, 2015 (edited) Mój ulubiony kolor, którym najczęściej piszę. Jest fantastyczny! A co do CHOREJ ceny w PL to racja. Na szczęście bliska mi osoba noedawno wróciła z Tokyo Edited January 18, 2015 by Jackie_Nookah Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts