Akszugor Posted December 12, 2013 Report Share Posted December 12, 2013 8 czarnych atramentów na papierze Oxford (zestawienie) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted December 12, 2013 Report Share Posted December 12, 2013 MB i Aurora - mogę takie chcieć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted December 12, 2013 Report Share Posted December 12, 2013 (edited) 8 czarnych atramentów na papierze Oxford (zestawienie) po skanie do końca nie widać tego co najważniejsze w czerni… czyli czerń,… który wg ciebie jest najczarniejszy… oczywiście poza iroshizuku... Edited December 12, 2013 by Ender Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted December 12, 2013 Author Report Share Posted December 12, 2013 Po to dałem kreskowanie obok pisma, by mniej więcej widzieć ton koloru. Pisząc kreskę na czarno rzadko widać odcienie, które potrafi kryć kolor. A jeśli dodać do tego cienką kreskę, to... czerń to czerń. Zauważasz różnicę o jeden ton (góra dwa) między czernią MB i Aurora? Jeśli nie to spójrz na Sheaffera, a później znów na MB i Aurora i już powinieneś widzieć różnicę. A co do Iroshizuku, to zamysł był taki by na karcie pisać czernie i szarości, bo czasem czerń jest bardziej szara niż czarna (porównaj MB i Diamine JB). A z czarnych, które najbardziej mi czarną, piekielną sadzę spod kotła przypominają to MB i Aurora (na tym konkretnym papierze). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endoor Posted December 12, 2013 Report Share Posted December 12, 2013 Miałem okazję dzięki @atuzi pisać kiedyś atramentem Montblanc Black. Zachwycił mnie wtedy i teraz po raz kolejny potwierdził swoją dominację, pysznie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted December 12, 2013 Report Share Posted December 12, 2013 Chyba czas na zakup mojego pierwszego atramentu spod znaku ptasiej kupy śnieżynki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojciech Posted December 13, 2013 Report Share Posted December 13, 2013 Jak tak patrzę i myślę to u mnie chyba też najwyższy czas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts