konis Posted November 27, 2013 Report Share Posted November 27, 2013 Pióro kupiłem w Hiszpanii, oczywiście przez internet. Kwit gwarancji został wystawiony przez sprzedawcę 21.11.2013 r. i w tym samym dniu zostało pióro przekazane poczcie hiszpańskiej. 24 wysłano je do Polski i 25 pojawiło się w Warszawie. Dziś 27 przyniósł je listonosz. Niezły czas, tym bardziej, że przesyłka była bezpłatna. Białe pudło sprzedawca zapakował w firmowy papier Pelikana. Ciekawe, czy sprzedawcy w Polsce też dostają taki papier? Na razie się z tym nie spotkałem. Opakowanie jest bardzo pomysłowe. Wśród różnojęzycznych przestróg wypisanych na opakowaniu, znalazł się tekst po polsku, nawet napisany polskimi znakami, co mnie nieco podniosło na duchu, a firmie Pelikan przyniosło nieco mego uznania za dbałość o klienta. Piórko może się podobać, a przynajmniej mnie bardzo się podoba. Lubię grube, wyraziste stalówki i chyba będę używał pióra z normalnym atramentem. Duo Highlighter Ink nie znalazł mojego uznania. Wolę tradycyjny flamaster jako zakreślacz. Ale zamieszczam próbkę pisma. zdrówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted November 27, 2013 Report Share Posted November 27, 2013 Wygląda faktycznie EXTRA Gratuluję nabytku! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inekane Posted November 27, 2013 Report Share Posted November 27, 2013 A mnie jakoś to piórko nie podeszło... chyba jednak wolę nieprzezroczyste modele. Pudełko rzeczywiście fajne! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
8868 Posted November 27, 2013 Report Share Posted November 27, 2013 Pióro piękne. Po tym tuszu do zakreślania, spodziewałem się żywszej barwy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrSteelNib Posted November 27, 2013 Report Share Posted November 27, 2013 Zakreślacze mnie bardzo kręcą, ale raczej z cieńszymi stalówkami. Właściwie, to kręcą mnie "transparenty". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted November 28, 2013 Report Share Posted November 28, 2013 Daje po oczach, że ho ho.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted November 28, 2013 Report Share Posted November 28, 2013 aż oczy bolą patrzeć jak się przemęcza... bardzo fajny kolor, chyba fajniejszy niż żółty. ale tusz to taki lekko mdły. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pilot Inspektor Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 trochę OT, ale ostatnio trafiłem na ebay na Japończyka inspirowanego tymi pelikanami http://www.ebay.com/itm/SAILOR-PROFESSIONAL-GEAR-SLIM-Transparent-Yellow-Fluorescent-Yellow-Ink-Set-/360768096674?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item53ff7449a2 pióro fajne, ale atrament jakoś dziwnie wygląda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted December 6, 2013 Report Share Posted December 6, 2013 Nie mogłem się oprzeć i wypróbowałem oba, zielonego i żółtego - naprawdę fajne Pilot - o tym modeleu nie miałem pojęcia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ornus Posted March 17, 2014 Report Share Posted March 17, 2014 Że się tak podepnę - jak to jest z tymi atramentami do zakreślania? Faktycznie nie nadają się do innych piór, czy to tylko taki "chłyt marketindody"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts