visvamitra Posted October 15, 2013 Report Share Posted October 15, 2013 (edited) Coraz bardziej podobają mi się atramenty Rohrer & Klinger. Mają rozsądną cenę a jakością nie ustępują droższej konkurencji. Na początek zamieszczę próbkę Verdury na chłonnym pergaminie (ślad pozostawiony stalówką "szpachelką" o szerokości 5 mm): Recenzja: INFORMACJE / PARAMETRY Producent: Rohrer & Klinger Kolor: Verdura Opakowanie: 50 ml Cena: ok. 18 PLN Nasycenie: przyjemne Przepływ: dobry Cieniowanie: obecne, ciekawe Jakość linii: dobra Osadzanie się na stalówce: zobaczymy za tydzień Wpełzanie na stalówkę: zobaczymy za tydzień Rozruch: natychmiastowy Przebijanie: prawie w ogóle Strzępienie: jest, ale to też wina Bookworma, który zaliczył upadek na podłogę stalówką w dół Wysychanie: znośne Inne: bardzo ładna zieleń w dobrej cenie SKANY (Pismo + cieniowanie): 1. Na satynowanym papierze ColorCopy (MONDI) 90g 2. Na papierze Oxford 90 g 3. W kalendarzu wyprodukowanym przez LEB Model: Edited October 15, 2013 by visvamitra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted October 15, 2013 Report Share Posted October 15, 2013 czekam na zestawienie wszystkich kolorów, bo już nie wiem na co patrzę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted October 15, 2013 Author Report Share Posted October 15, 2013 Ja też już zaczynam się gubić, ale jeszcze ze 30 recek do zrobienia. Będę potrzebował dużo kawy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted October 15, 2013 Report Share Posted October 15, 2013 Verdigris mnie bardziej interesuje, ale ta zieleń jest przyjemna. cenowo półka waterman/parker chyba, także nie najgorzej, ale jakościowo... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted October 15, 2013 Report Share Posted October 15, 2013 Ja też już zaczynam się gubić, ale jeszcze ze 30 recek do zrobienia. Będę potrzebował dużo kawy. Łohohou... To ja idę parzyć... A mnie się jakoś średnio ten kolorek podoba. Jednak ja bardziej w ciemnych chyba gustuję. Zieleniach ciemnych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
comodsuda Posted October 15, 2013 Report Share Posted October 15, 2013 Muszę powiedzieć, że te zielenie coraz to bardziej mnie ciekawią. Recenzje jak najbardziej ekstra, ale nie mogę się już doczekać podsumowania. Chociaż z drugiej strony trochę się boję czy mój portfel to wytrzyma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts