visvamitra Posted October 14, 2013 Report Share Posted October 14, 2013 Próbkę Teal otrzymałem od autorki Atramentopedii - Yennefer. Bardzo dziękuję jej za tę ciekawą zieleń. Teal jest ciekawym atramentem – ma bardzo ładny i „szlachetny” kolor, ale jest dość suchy i nie zawsze i nie od razu jest gotowy do akcji. Zielono-niebieski kolor jest trudny do rozgryzienia, nie jest ani niebieski ani zielony, raz przesuwa się w stronę zieleni a za chwilę w stronę niebieskiego. Chyba nie lubi być szufladkowany. W kategorii zieleni "morskich" wolę jednak Petrol . NFORMACJE / PARAMETRY Producent: DiamineKolor: TealOpakowanie: szklana butelka o pojemności 80 ml albo plastikowa o pojemności 30 ml.Cena: ok. 13 PLN za 30 ml; 35 za 80 ml. Zależy od tego, gdzie się kupuje. Najbardziej opłaca się bezpośrednio od Diamine. Źródło: http:www.refillfinder.comcatalogbottled-inkdiamine-teal-30ml-bottled-ink-refill- Nasycenie: dobrePrzepływ: dobryCieniowanie: wyraźne, dla mnie interesujące Jakość linii: OKOsadzanie się na stalówce: nie zauważyłemWpełzanie na stalówkę: nie zauważyłem Rozruch: różnie z tym bywa, raz startuje od razu, innym razem trzeba grzecznie poprosićPrzebijanie: nie zauważyłemStrzępienie: śladoweWysychanie: OK Inne: Ciekawy, niejednoznaczny atrament. SKANY (Pismo + cieniowanie): 1. Na satynowanym papierze ColorCopy (MONDI) 90g 2. Na papierze Oxford 90 g Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kebabożerca Posted October 14, 2013 Report Share Posted October 14, 2013 Ładny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted October 14, 2013 Report Share Posted October 14, 2013 czy cyraneczka nie jest odcieniem niebieskiego raczej? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted October 14, 2013 Author Report Share Posted October 14, 2013 No właśnie takie to niedookreślone, także tego (jak mawia rbit9n) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts