Jump to content

Parker Vacumatic Shadow-wave 1938

atuzi

Recommended Posts

Strasznie cicho nagrał się tutaj Twój głos, dźwięki zamykania pudełka były głośniejsze. Musiałem maksymalnie podkręcić dźwięk a i tak wiatrak komputera skutecznie zagłuszał Twoje słowa. W pierwszych filmach zdaje mi się że było lepiej, kilku ostatnich niestety nie oglądałem więc nie porównam.

Spersonalizowany Imprint na korpusie dodaje smaczku takiemu przedmiotowi, niezbyt rozumiem ludzi którzy polerują je tak aby zniwelować te wgłębienia. Przynosi to więcej szkody niż pożytku, zwłaszcza przy głębokich imprintach.

Fajny patent na 'nabój' z grafitami.

Piękny zestaw, zazdroszczę. Co prawda nie przepadam za Parkerami ale Vacumatica uważam za must-have w swoich zbiorach.

Strasznie cicho nagrał się tutaj Twój głos, dźwięki zamykania pudełka były głośniejsze. Musiałem maksymalnie podkręcić dźwięk a i tak wiatrak komputera skutecznie zagłuszał Twoje słowa. W pierwszych filmach zdaje mi się że było lepiej, kilku ostatnich niestety nie oglądałem więc nie porównam.

U mnie dźwięk jest w porządku, słychać dobrze. Poziomy w normie a mam nastawione w komputerze na 50% głośności. Trzask zamykania był głośny, więc nie dziwota, że się nagrał. Na głośny wiatrak nie poradzę. Najlepiej słuchać przez słuchawki. Tym razem męczył mnie ból gardła więc głośniej nie mogłem mówić.

świetny zestaw, a etui cudne, czemu teraz robią chamskie kartoniki... inaczej, czemu Parker teraz robi chamskie kartoniki ;) już te poprzednie plastikowe etui można chociaż było wrzucić do plecaka jako piórnik.

kolory pióra i ołówka bardzo mi wpadły w oko, a nadziwić się nie mogę pomysłowości z tymi wkładami grafitu do ołówka :D

Teraz robią i ładne etui, ale tylko do drogich modeli, na przykład do Duofoldów. Tanie rzeczywiście są w kartoniku. Kiedy Vacumatic był w sprzedaży, to była to górna półka, najdroższe pióra, więc i etui było wypaśne. Od plastiku na rzecz kartonu odeszli chyba ze względów ekologicznych.