kebabożerca Posted September 19, 2013 Report Share Posted September 19, 2013 (edited) Kolejny 'żywy' kolor z mojego pierwszego zamówienia atramentów innych niż standardowe. Diamine Marine to bardzo ładny lazur, niestety niepozbawiony wad. W poniższym teście na standardowym papierze ksero (Polspeed 80g/m2) przebijał dość znacznie, co może utrudniać korzystanie z notatek robionych na dwóch stronach papieru. Na Oxfordzie rzecz jasna przebić nie ma, no chyba że zalejemy go wodą. Poniższe pliki mają profil koloru Adobe RGB (sRGB znacznie degradował kolor), warto obejrzeć je w przeglądarce natywnie wspierającej natywnie profilowanie (np. Opera). Edited September 21, 2013 by ArielN Korekta linków do zdjęć na prośbę autora Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted September 19, 2013 Report Share Posted September 19, 2013 Zgodzę się - to przyjemny atrament. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted September 20, 2013 Report Share Posted September 20, 2013 Hm, turkus jakoś kojarzy się mi z mężczyzną, który preferuje mężczyzn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kebabożerca Posted September 20, 2013 Author Report Share Posted September 20, 2013 Oni chyba lubią kolor tęczowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted September 20, 2013 Report Share Posted September 20, 2013 Albo róż. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted September 20, 2013 Report Share Posted September 20, 2013 (edited) Albo brąz. Ale dziewczyny też podobno lubią brąz. Wszyscy lubią brąz? A jeśli ja nie lubię brązu? To co? Ciekawe podejście do turkusu, jeśli mój monitor dobrze wyświetla. Dość jasny, ale nasycony i lekko przybrudzony (kurz na monitorze?) - odczytanie pisma nie sprawia problemu, jak przy niektórych (Diamine Amber) kolorach. Edited September 20, 2013 by Alveryn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted September 20, 2013 Report Share Posted September 20, 2013 Kiedyś bawiąc sie atramentami pomieszałam 2 Pelikany: 1 część Königsblau na 2 części Turquise i wyszedł utwór mam wrażenie podobny, ale może to wina mojej ślepoty wrodzonej. Cóż, poza tym Diamine jest Diamine Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 przez próbkę tegoż atramentu mój Diplomat Traveller w kolorze "petrol" zyskał swoje jedyne paliwo, będę płakać, jak mi się próbka skończy i przeszukam wszystkie skarpety i kieszenie spodni, żeby znaleźć fundusze i kupić flaszkę. całą. pełną. żadne tam próbeczki czy miniflaszeczki. to by była druga para pióro-atrament jakie mam dopasowane do tego stopnia, że nie widzę innej opcji. jest pięknie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kebabożerca Posted November 7, 2013 Author Report Share Posted November 7, 2013 przez próbkę tegoż atramentu mój Diplomat Traveller w kolorze "petrol" zyskał swoje jedyne paliwo, będę płakać, jak mi się próbka skończy i przeszukam wszystkie skarpety i kieszenie spodni, żeby znaleźć fundusze i kupić flaszkę. całą. pełną. żadne tam próbeczki czy miniflaszeczki. to by była druga para pióro-atrament jakie mam dopasowane do tego stopnia, że nie widzę innej opcji. jest pięknie Podeślę bo mam cysternę ;D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ann_gd Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 ja je może od Ciebie od kupię, skoro masz żonę a nie męża Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts