visvamitra Posted August 24, 2013 Report Share Posted August 24, 2013 Mam słabość do atramentów Standardgrapha, niestety ich dystrybucja w Polsce kuleje (to eufemizm) a na eBayu ich ceny wzrosły niemal trzykrotnie. Nic to, będę musiał oszczętnie gospodarować dostępnymi zasobami. W dzisiejszej recenzji napiszę parę słów o atramencie: INFORMACJE / PARAMETRY Producent: Standardgraph Kolor: Kaffebraun Opakowanie: Szklana butelka (30 ml) Cena: 13 PLN za butelkę czyli ok. 0,43 PLN / ml. Obecnie atramenty te mocno podrożały. Osadzanie się na stalówce – niewielkie, ale jednak jest Przebijanie - niewielkie Strzępienie – niewielkie Nasycenie – Przeciętne Przepływ – Przeciętny Cieniowanie – zauważalne Wysychanie – umiarkowane Inne: atrament ten łatwo zasycha, nawet po krótkiej przerwie w pisaniu trzeba rozpisywać napełnione nim pióro. Pod kątem właściwosci jest to pierwszy nieudany atrament Standardgrapha. Recenzję napisałem długo nieużywanym [post='24600']Bookwormem 702[/post] Zdjęcia butelki: Próbki pisma: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted August 24, 2013 Report Share Posted August 24, 2013 Świetny kolor i super cieniowanie. Szkoda, że drożeją... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexis Posted August 24, 2013 Report Share Posted August 24, 2013 Bardzo lubię Twoje recenzje, bo strasznie mi się podoba Twoje pismo Nie przepadam za brązami, ale ten wygląda całkiem nieźle, no i fajnie, że cieniuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted August 24, 2013 Report Share Posted August 24, 2013 fajny kolor. chyba sobie kupię jakiś zestaw przez ibełja. a może jest inna opcja? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted August 24, 2013 Author Report Share Posted August 24, 2013 (edited) Niby są w Polsce, dystrybuuje je Inahon, ale, jak to mówią, ani widu ani słychu W warszawskiej Skali widziałem dwa kolory (Brąz figowy i Jagodę), znalazłem je w ofercie jednego ze sklepów internetowych, napisałem, że chętnie kupię. Okazało się, że wprawdzi atramenty Standardgrapha są na stronie, ale w magazynie już ich nie ma i nie będzie. Szkoda, bo to dobre atramenty są. Edited August 24, 2013 by visvamitra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted August 24, 2013 Report Share Posted August 24, 2013 Sam ostatnio pytałem Inahona o to, gdzie w Warszawie można dostać stacjonarnie Standardgraphy. Teraz ma urlop, we wrześniu będzie mógł sprawdzić. Jednym z podejrzanych jest sklep http://architekci-sklep.pl/, ale ostatnio nie byłem w Warszawie więc jeszcze nie sprawdziłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted August 24, 2013 Author Report Share Posted August 24, 2013 Rittel czy mógłbyś rzucic fachowym okiem, czemu i tym razem BBCode nie zadziałał tak jak chciałem? Chciałem, żeby nad Bookwormem był odnośnik do recenzji a tu nici. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted August 24, 2013 Report Share Posted August 24, 2013 (edited) Bookworm [post='24600']Bookworm[/post] Wygląda jakby wkradł Ci się niepotrzebnie zielony kolor na numer postu. Dodawałeś kod odnośnika do postu ręcznie czy z rozwijalnej listy edytora? (3. ikona od lewej strony w pierwszym rzędzie edytora - 'Specjalne BBCode' -> wybrać z listy rozwijalnej 'Post Link') Swoją drogą tego Bookworma nadal nie mogę trafić, jedyne oferty na eBayu to ciągle te z Australii w absurdalnych cenach Edited August 24, 2013 by Rittel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted August 24, 2013 Author Report Share Posted August 24, 2013 E tam, można znaleźć bliżej na eZatoce. Dzięki za kod. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted August 24, 2013 Report Share Posted August 24, 2013 (edited) Sęk w tym że nie umiem znaleźć :/ Bookworm 702 pokazuje tylko Australię. Samo Bookworm znajduje tylko pióra z celuloidowym fragmentem korpusu, samo 702 pokazuje Baoera 702, który wygląda identycznie z Bookwormem ale korpus nie jest akrylowy. Edited August 24, 2013 by Rittel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted August 24, 2013 Author Report Share Posted August 24, 2013 http://www.ebay.pl/sch/barb4ry1/m.html?item=321192373322&_uhb=1&pt=LH_DefaultDomain_212&hash=item4ac88eac4a&rt=nc&_trksid=p2047675.l2562 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted August 24, 2013 Report Share Posted August 24, 2013 (edited) Teraz to mnie zabiłeś Nie wpadłem na to że by skorzystać z polskiej wersji,.com nie widział aukcji z Polski. A do tego sprzedawcy mam tak blisko, że nawet rowerem mógłbym go odwiedzić. Dzięki Edited August 24, 2013 by Rittel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted August 24, 2013 Report Share Posted August 24, 2013 Chętnie spróbowałbym tego Bookworma. Ale twardo zbieram złotówki na Sailora. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts