konis Posted May 29, 2013 Report Share Posted May 29, 2013 Montblanc 14, choć wcześniej wyruszył z Niemiec, dzięki DHL, dotarł dopiero dziś. Dotarł w fajnym wintydżowym etui, które wymagać będzie małej interwencji kaletnika. Etui niestety nie jest firmowym wyrobem MB, ale jest zupełnie przyzwoite i co ważne dla mnie, wykonane z naturalnej skóry. Klimatem pasuje do pióra i ołówka. W tym etui zamierzam przechowywać taki oto komplecik. Ołówkowi Pix 16 poświęciłem już jeden post, więc pora na pióro. Montblanc 14 to pełnowymiarowe pióro. Jest też w tej linii modelowej mniejsze, oznaczone numerem 12, które też jest już w drodze do mnie. Najpierw stalówka. jej wielkość to OB i wykonana jest z 18 karatowego złota. Pióro to piston filler. Klips z profilu. Jak Montblanc to śnieżynka. Montblanc 14 w całej okazałości. Pióro nie było tanie. 45 marek, to połowa ceny modelu 149 w tych czasach. Kartka z katalogu z 1960 roku. Perfekcyjne wykonanie pióra i znakomita stalówka sprawiają, że nie żal ani złotówki wydanej na tak dobry wyrób. Próbka pisma. I to by było na tyle. zdrówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxi75 Posted May 29, 2013 Report Share Posted May 29, 2013 Piękności Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endoor Posted May 29, 2013 Report Share Posted May 29, 2013 (edited) Fantastyczny design. @Konis gratuluję ci tych pisarskich perełek. Edited May 29, 2013 by endoor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
8868 Posted May 30, 2013 Report Share Posted May 30, 2013 Ładny zestaw. Jestem bardzo ciekaw jak będzie wyglądało etui po wizycie u kaletnika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted May 30, 2013 Report Share Posted May 30, 2013 Montblancki z lat 60. to doskonałe narzędzia pisarskie. Tak po prostu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konis Posted June 9, 2013 Author Report Share Posted June 9, 2013 ......... Jestem bardzo ciekaw jak będzie wyglądało etui po wizycie u kaletnika. Będzie wyglądało tak samo, tylko gumki trzymające pióro i ołówek będą nowe. zdrówka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts