Jump to content

Naboj standard w sheaffer intensity?

Recommended Posts

Jeden sheaffer intensity czeka na nastepnego wlasciciela i ktos do niego wcisnal naboj standard. Czy dla tego modelu taka operacja jest niebezpieczna?

Sa piora, ktorym to nie zadzkodzi. Ale sa inne piora, ktore mozna uszkodzic w ten sposob.

Jak bedzie dla intensity?

O ile dobrze pamiętam to on miał nawet metalowy ten trzpień do nabijania naboju, więc trzeba się postarać żeby zrobić mu krzywdę. Po prostu z założonym tym nabojem będzie nieszczelny i będzie lał atramentem.

Nawiasem mówiąc to godny rywal dla Parkera IM w konkurencji na najgorsze pióro na rynku.

To sobie polezy biedactwo. Na razie cena od prawie 400 zleciala do 240.

Autobus 174 mi zwial na placu centralnym w Nowej Hucie, a one po wakacjach jezdza co 20 minut w niektorych godzinach. Mialam duuuzo czasu i mnie ponioslo do lombardu. Jak widac, madra nie jestem. Ale jakie byly swiderki, super!

Obie ceny trochę z kosmosu, to pióro nowe kosztuje z 250 zł. Zresztą <reklama> od półtora roku próbuję sprzedać tego kasztana na naszym targowisku, o tutaj:

nieco taniej niż w Twoim lombardzie ;) Chętnych brak. </reklama>

Zeszlo do 232 biedactwo.

Nie kupuje. Postanowilam zaszalec i poczekac na (byc moze) promocje w twoim piorze ns koniec roku i kupic kolejne MR, tym razem czerwone. Przyczepie kokardke i gustownie uloze pod choinka. Powinno pasowac kolorystycznie, nawet gdyby bylo ciut kiczowate.