ArielN Posted May 12, 2012 Report Share Posted May 12, 2012 Spójrzcie na to! Film z okresu, gdy ludzie na co dzień używali piór. I to jakich! 1905-1906 Market street SF Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kerad Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 ???????? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted May 13, 2012 Author Report Share Posted May 13, 2012 Czekałem, aż ktoś wyrazi zdziwienie Piór nie ma. Jest jedynie czas piór. Rozciągając oś czasu poza datę przygotowania filmu (nakręconego na kilka dni przed trzęsieniem ziemi), można przywołać obecność wspaniałych produkcji: Parker 16 / źródło: archiwum własne / tło: rok 1946 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 Ja jechałem, jechałem aż się znudziłem, wysiadłem z tramwaju i poszedłem pieszo. A tam, zaraz na lewo, w bocznej uliczce, był świetny sklep z piórami! Swoją drogą - klimaty jak z mojej ulubionej Mafii. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted May 13, 2012 Author Report Share Posted May 13, 2012 Po lewej? No tak, tak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandra Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 Thay! jak sie mogles nudzic? te samochody.... i do tego jezdzace bez przepisow kodeksu ruchu drogowego (jak sobe chcialy) w ok 3,21 ten jadacy pod prad... i ludzie spacerujacy pomiedzy pojazdami te uklony panow polaczone z uchyleniem kapelusza te kobiece suknie i kapelusze I teraz pomyslmy Ile sie zminilo !!! od nakrecenia tego filmu i moich urodzin dzieli okres niecalych 70 lat a wydaje sie ze to film z innego swiata... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lena Posted May 21, 2012 Report Share Posted May 21, 2012 Ja czekałam na rozwinięcie, którego nie było No może poza zdjęciem zamieszczonym przez Ariela Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pior_nick Posted November 30, 2012 Report Share Posted November 30, 2012 Magiczne Prawie jak Piotrkowska, tylko.... szersza i więcej samochodów A końcówka filmu to już po trzęsieniu pewnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts