Bartosz Osika Posted December 5, 2016 Report Share Posted December 5, 2016 Hej! Tu znowu ja, tym razem chciałbym rozwinąć wątek pióra które spełni moje wymagania, o których napomknąłem w poście powitalnym. Konkretnie, chcę jednego pióra, o cechach kilku innych, tj. Jest eleganckie, nie może być to pióro które wygląda jak mariaż burżuazyjnego przyrządu piśmienniczego z typowym długopisem żelowym. Ma dostępną wersję z cienką, miękką, bardzo miękką lub wręcz fleksyjną stalówką. Jego cena nie powinna przekraczać połowy minimalnego wynagrodzenia w kołchozie o wdzięcznej nazwie Polska. Ma być oczywiście wygodne, więc też i dopasowane do mojej dłoni, jeżeli zaś o to chodzi, wystarczy że nie jest ani Mini ani Jumbo czy inne tam słoniki. Wiem, podałem opisy czterech różnych piór, jednak mam nadzieję że przez te wszystkie lata znalazł się jakiś litościwy producent, który wyczuł jakże ważkie potrzeby rynku. Serdecznie pozdrawiam, Bartosz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VojtasK Posted December 5, 2016 Report Share Posted December 5, 2016 "Się Panie częstują:" http://www.ebay.com/itm/132011122388 Pilot Namiki Falcon Voila! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted December 5, 2016 Report Share Posted December 5, 2016 Rusz 4 litery i przejdź się do najbliższego sklepu z piórami i dopasuj pióro do rąsi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartosz Osika Posted December 5, 2016 Author Report Share Posted December 5, 2016 Myślałeś nad karierą samuraja? Bo refleks masz nieziemski, stukrotne dzięki! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartosz Osika Posted December 5, 2016 Author Report Share Posted December 5, 2016 Rusz 4 litery i przejdź się do najbliższego sklepu z piórami i dopasuj pióro do rąsi W moich okolicach uświadczę co najwyżej witrynę Parkera w papierniczym, najbliższy tego typu sklep dopiero gdzieś w Krakowie zdaje się. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted December 5, 2016 Report Share Posted December 5, 2016 Pilot Namiki Falcon, czemu nie? Bez fleksa, ale z wieloma zaletami: Platinum 3776 Sailor 1911 Sailor Pro Gear Realo Pilot Namiki 823 (trochę droższe, ale bardzo ładne) Pelikan M200 / M400 (nez złoceń odpowiednie M205/M405) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryard Posted December 7, 2016 Report Share Posted December 7, 2016 Może założysz wątek o dyskusji jakie pióro jest eleganckie i wygodne? Bo ktoś doradzi Ci najlepiej jak może a Ty odeślesz go do samurajów albo kołchozu Normalnie pytasz o sprawy leżące w kategoriach gustu i odczuć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leanns Posted December 12, 2016 Report Share Posted December 12, 2016 3776 dobrym wyborem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts