Juzwa Posted November 7, 2016 Report Share Posted November 7, 2016 Nie ukrywam, że zainteresował mnie design japońskiego pióra OHTO Tasche. Ktoś z Was posiada takowe i używa? Jak z jego jakością, ergonomią, właściwościami pisarskimi? Recenzje youtubowe widziałem. Noszę się z zamiarem zakupu z czystej ciekawości, bo...takiego jeszcze nie mam, ale zapytać doświadczonych nie zaszkodzi. Miłego i owocnego dnia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Didi Posted November 7, 2016 Report Share Posted November 7, 2016 (edited) Nie posiadam takowego, lecz kiedyś rozważałam zakup. Z tego co wiem to są maleństwa, ok.10cm bez skuwki, a 14,5 cm z założoną na tył skuwką. (mój 5-ty post ) Edited November 7, 2016 by Didi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juzwa Posted November 7, 2016 Author Report Share Posted November 7, 2016 Korci mnie. Kupić, użyć kilka tygodni, recenzję napisać.W necie informacje skąpe a design "nie rzuca na kolana". Tylko jak się tym pisze? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiamat Posted November 7, 2016 Report Share Posted November 7, 2016 Skoro jest w tym Ohto stalka IPG, to obawiam się, że z tymi piórami jest niezła loteria. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VojtasK Posted November 7, 2016 Report Share Posted November 7, 2016 Zachęcony Twoim wątkiem pogrzebałem na jutubie i znalazłem fantastyczną recenzję tego pióra zrobioną przez Stephena Browna. Jest w niej bardzo pozytywnie zaskoczony dizajnem i możliwościami tego piórka. Poecam do zobaczenia: https://youtu.be/CnqZPIMKhqI Niestety nie umiem "wklejać" filmów do postu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juzwa Posted November 8, 2016 Author Report Share Posted November 8, 2016 Dzięki za linka. Widziałem ten film. Po obejrzeniu go drugi raz... kupiłem Taschego. Zobaczę jak funkcjonuje w moim leworęcznym pisaniu. Recenzję po kilkumiesięcznym użytkowaniu napiszę na pewno. Może to innym w wyborze pomoże Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VojtasK Posted November 8, 2016 Report Share Posted November 8, 2016 Hi hi hi hi hi hi W sumie zrobiłem to samo: po recenzji wybrałem się na eBay'a i zamówiłem niebieskie... Z domu mnie wypiszą... Trzeba będzie spać na wycieraczce... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts