Alveryn Posted September 21, 2011 Report Share Posted September 21, 2011 Z napełnianiem i ewentualną recenzją piórka poczekam na "specjalną okazję" (kompletne, nienapełniane), ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby je pokazać światu. Oto jedna z "wielkich wpadek XXI wieku" . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RafKal Posted September 21, 2011 Report Share Posted September 21, 2011 Bardzo ładne pióro. Spotkałem wiele negatywnych opinii. Ciekawe, czy będzie pisało Oby! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted September 21, 2011 Author Report Share Posted September 21, 2011 Skoro serwis Parkera je naprawiał (jakoś), to znaczy, że jest to możliwe. A to z kolei oznacza, że docelowo będzie pisało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArielN Posted September 21, 2011 Report Share Posted September 21, 2011 Parker 100 to bardzo ładne pióro (wiem, że opinie dotyczące stylistyki są podzielone). Zastanawiałem się ostatnio nad zakupem, ale ostatecznie zrezygnowałem w obawie przed problemami z jakością. Również mam nadzieję, że Twój Parker 100 będzie pisał jak marzenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted September 21, 2011 Author Report Share Posted September 21, 2011 Obawy uzasadnione tym bardziej, że to "pierwszoroczniak": I.III (początek 2004 r.). Dobrze, że zrezygnowałeś, bo by mi okazja uciekła . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted September 21, 2011 Report Share Posted September 21, 2011 Słucham? Jakie problemy? Jakiś rok pisałem tym piórem, smoke bronze i problemów nie stwierdzam, a wygląd - nawet, nawet. Co ma być nie tak z tym Parkerem 100? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted September 21, 2011 Author Report Share Posted September 21, 2011 Na przykład to. "Gdzieś-kiedyś" czytałem, że problemy z przepływem mogły dotyczyć nawet 30% "setek". Dużo reklamacji. Inaczej pewnie by nie zwinęli produkcji po trzech latach. Co do tej mojego egzemplarza - nie wiadomo. Na pewno nie było w nim atramentu. Kiedyś sprawdzę . (Jakiś czas temu pojawił się u mnie poważny problem ze zbyt dużą liczbą równocześnie napełnionych piór. Teraz, profilaktycznie, staram się najpierw nacieszyć każdym nowym nabytkiem "na sucho". Mniej atramentu trafia w ten sposób do atmosfery i zlewu, a więcej na papier. ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted September 21, 2011 Report Share Posted September 21, 2011 Czyli zawsze jest szansa, że należymy do szczęśliwej większości posiadaczy P100 i wszystko będzie OK. Bardzo jestem ciekaw Twoich wrażeń z pracy z tym piórem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted September 25, 2011 Report Share Posted September 25, 2011 (Jakiś czas temu pojawił się u mnie poważny problem ze zbyt dużą liczbą równocześnie napełnionych piór. Teraz, profilaktycznie, staram się najpierw nacieszyć każdym nowym nabytkiem "na sucho". Mniej atramentu trafia w ten sposób do atmosfery i zlewu, a więcej na papier. ) Brzmi znajomo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted September 25, 2011 Report Share Posted September 25, 2011 Stylistyka nie w moim typie, no i jakoś nie mogę się przekonać do widoku "od spodu", trzecie zdjęcie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted September 25, 2011 Report Share Posted September 25, 2011 Stylistyka nie w moim typie, no i jakoś nie mogę się przekonać do widoku "od spodu", trzecie zdjęcie. Przy normalnym użytkowaniu spodu nie widać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted September 25, 2011 Report Share Posted September 25, 2011 Masz rację ale świadomość pozostaje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts