nawiedzony24 Posted March 6, 2012 Report Share Posted March 6, 2012 (edited) Witam Wszystkich. Mam pytanie znalazłem ostatnio w szufladzie u dziadka taki oto długopis. Możecie powiedziec jaka jest jego watrość itp.? Dodam, że pisze na nim A.T cross A na logu- KHD HUMBOLDT WEDAG Edited March 6, 2012 by nawiedzony24 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Loubitch Posted March 6, 2012 Report Share Posted March 6, 2012 To jest długopis CROSS z serii Century Classic. Firma bardzo popularna w U.S.A. i Europie Zachodniej, w naszym kraju mniej znana. Wiele szanujacych sie firm wrecza swoim klientom dlugopisy Cross jako tzw. corporate gift, czego przykladem jest Twój egzemplarz (logo niemieckiej firmy). Cenowo gdzieś o oczko nizej niz np. Montblanc, ale pióra/długopisy Cross do tanich tez nie naleza. Jakość wykonania jest bardzo dobra. Dr. L. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nawiedzony24 Posted March 6, 2012 Author Report Share Posted March 6, 2012 Dziękuje Ci bardzo właśnie na taką odpowiedz liczyłem. A nie orientujesz się jaką sumę można by było za niego dostać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted March 6, 2012 Report Share Posted March 6, 2012 Wystaw przedmiot na dowolnym portali aukcyjnym - rynek ustali cenę. Ale kokosów bym się nie spodziewał. Ta tarcza reklamowa firmy cementowej da się jakoś odczepić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nawiedzony24 Posted March 6, 2012 Author Report Share Posted March 6, 2012 Tarcza jest przyklejona, nie wiem czy przy jej oderwaniu nie zostanie ślad kleju lub zerwanie farby. A jak sądzisz jaką cene dać na początek aukcji ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
INAHON Sp. z o.o. Posted March 6, 2012 Report Share Posted March 6, 2012 (edited) To Cross Classic Century z pozłacanymi wykończeniami 23K model 2502. Cena orientacyjna to około 150 zł... Edited March 6, 2012 by INAHON Sp. z o.o. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nawiedzony24 Posted March 6, 2012 Author Report Share Posted March 6, 2012 Aha dzięki wielkie. Jestem bardzo wdzięczny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted March 6, 2012 Report Share Posted March 6, 2012 Jesli chcesz, odpowiednie o sprzedaży możesz dać do właściwego działu forum, zgodnie z zasadami. Co do tarczy - jej obecność znacznie obniża wartość długopisu, z którego zrobiono po prostu reklamówkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
INAHON Sp. z o.o. Posted March 6, 2012 Report Share Posted March 6, 2012 Wiesz...cena którą Ci przedstawiłem dotyczy nowego modelu. A Twój długopis jest niestety używany i do tego jest "business giftem"...także nie chcę Cię smucić, ale obawiam się że ciężko będzie go sprzedać komukolwiek... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nawiedzony24 Posted March 7, 2012 Author Report Share Posted March 7, 2012 (edited) Witam po raz kolejny:) Zrobiłem zdjęcie jak ten długopis wygląda po zdjęciu tego kółka z logiem, jest tylko jeden problem została mała dziurka na napisie CROSS. Co o tym sądzicie? Edited March 7, 2012 by nawiedzony24 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vit Posted March 7, 2012 Report Share Posted March 7, 2012 Co o tym sądzicie? Ja sadzę, że to długopis i należy się nim brzydzić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alveryn Posted March 7, 2012 Report Share Posted March 7, 2012 Zuoooooooo, zuooooooo... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
INAHON Sp. z o.o. Posted March 7, 2012 Report Share Posted March 7, 2012 Myślę, że ta dziurka daje jakieś 95% szans na to, że długopis się nie sprzeda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted March 7, 2012 Report Share Posted March 7, 2012 To jest długopis CROSS z serii Century Classic. Firma bardzo popularna w U.S.A. i Europie Zachodniej, w naszym kraju mniej znana. Wiele szanujacych sie firm wrecza swoim klientom dlugopisy Cross jako tzw. corporate gift, czego przykladem jest Twój egzemplarz (logo niemieckiej firmy). Cenowo gdzieś o oczko nizej niz np. Montblanc, ale pióra/długopisy Cross do tanich tez nie naleza. Jakość wykonania jest bardzo dobra. Dr. L. doprawdy niesamowite Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuk Posted March 10, 2012 Report Share Posted March 10, 2012 Stylowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
staszek A Posted March 10, 2012 Report Share Posted March 10, 2012 Szkoda, że to nie znaczek Mercedesa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted March 10, 2012 Report Share Posted March 10, 2012 Szkoda, że to nie znaczek Mercedesa Szybciej GM-a Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
INAHON Sp. z o.o. Posted March 11, 2012 Report Share Posted March 11, 2012 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted March 11, 2012 Report Share Posted March 11, 2012 Niektóre to profanacje ale rozumiem, że jest to zdjęcie z katalogu Crossa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
INAHON Sp. z o.o. Posted March 11, 2012 Report Share Posted March 11, 2012 Profanacje, co masz na mysli? Tak, z katalogu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted March 11, 2012 Report Share Posted March 11, 2012 No właśnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thay Posted March 11, 2012 Report Share Posted March 11, 2012 Cóż, każdy dodatkowy imprint "psuje" pióro w tym znaczeniu, że je oszpeca. Profanuje?!? Tak jakby... Zakładając, że uprzednio było sacrum... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iux Posted March 11, 2012 Report Share Posted March 11, 2012 Zakładając, że uprzednio było sacrum... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: genialne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan_Q Posted March 12, 2012 Report Share Posted March 12, 2012 ....Zakładając, że uprzednio było sacrum... Odnosnie Crossa??/ Thay, proszę Cię Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts