Jump to content

Słów kilka...

inpermort

Recommended Posts

...o moim pojawieniu się na forum, które zawdzięczam użytkownikowi o enigmatycznym nicku Lux. :)

Oprócz wiecznych piór, kaligrafii - którą się hobbystycznie zajmuję, lubię też rozczytywać się w dobrych książkach, które również tutaj recenzujecie. A że wakacje w pełni, czasu dużo... to zostały mi polecone szczególnie propozycje 'Bosej', do których czym prędzej sięgnę... tak więc cieszę się, że istnieją takie miejsca, gdzie pasjonaci mogą się spotkać i podzielić rewelacjami literackimi i nie tylko! :)

Na marginesie 'przedstawienia się': jestem Sebastian i pochodzę z Pszczyny.

Witaj. Hodujesz Pszczoły?

tę przyjemność zostawię sobie na emeryturę, która - daj Boże - kiedyś nastanie...

A co do nazwy miejscowości, to niestety muszę rozczarować... wzięła się od staropolskiego 'plszczyna' (niem. Pless) - określającego miejsce bagniste, pełne wody. Taka właśnie urokliwa i podmokła Pszczyna jest. :) O pszczołach nie słyszałem nigdy... :(

A że wakacje w pełni, czasu dużo... to zostały mi polecone szczególnie propozycje 'Bosej', do których czym prędzej sięgnę... tak więc cieszę się, że istnieją takie miejsca, gdzie pasjonaci mogą się spotkać i podzielić rewelacjami literackimi i nie tylko! :)

Bardzo mi miło :)

Witaj!

tę przyjemność zostawię sobie na emeryturę, która - daj Boże - kiedyś nastanie...

A co do nazwy miejscowości, to niestety muszę rozczarować... wzięła się od staropolskiego 'plszczyna' (niem. Pless) - określającego miejsce bagniste, pełne wody. Taka właśnie urokliwa i podmokła Pszczyna jest. :) O pszczołach nie słyszałem nigdy... :(

Chodziło o avatar :D

Idealny na naklejkę na słoik z dobrym miodem ;)

A hodowla pszczół obecnie to ciężkie zajęcie. Przynajmniej tyle co wiem od pszczelarzy, których znam. A nie chwaląc się znam ich dość sporą gromadkę ;)