Mariusz888 Posted July 11, 2015 Report Share Posted July 11, 2015 "Niedawno zamieszczałem test pióra Visconti Homo Sapiens, którego korpus wykonano częściowo z materiału wulkanicznego. Po sukcesie tego modelu, producent postanowił wprowadzić na rynek również wersję Crystal, a po niej właśnie edycję limitowaną poświęconą urokowi florenckich wzgórz. Model Florentine Hills wykonano w ilości 1000 egzemplarzy, których korpus, skuwkę, sekcję, czy też pokrętło tłoka wykonano z żywicy. Jak widać już na pierwszy tzw. „rzut oka”, zastosowano więcej niż jeden kolor tworzywa. W kolorze zielonym wykonano skuwkę oraz pokrętło tłoka. Także sekcji nadano ten sam odzień, jednak w tym przypadku przenikają go kolorowe fale, co znajduje odbicie na głównym fragmencie korpusu, który w przeważającej większości jest transparentny. Zróżnicowany układ domieszek kolorystycznych sprawia, że każdy egzemplarz jest na swój sposób niepowtarzalny. Numer konkretnego egzemplarza możemy odczytać z pierścienia umieszczonego na korpusie." Czytaj całość Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted July 11, 2015 Report Share Posted July 11, 2015 Gdyby nie cena, już bym zamawiał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iza Posted July 11, 2015 Report Share Posted July 11, 2015 (edited) Te kolory na korpusie kojarzą mi się z tym: PRL rządzi Edited July 11, 2015 by iza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 11, 2015 Report Share Posted July 11, 2015 Nie PRL tylko ewentualnie szkło z wyspy Murano.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wąsaty Posted July 11, 2015 Report Share Posted July 11, 2015 Lubię zieleń, a w tym piórze jest ona baardzo fajna. Biorę w ciemno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Markol Posted July 11, 2015 Report Share Posted July 11, 2015 Ładne, choć trochę przypomina bombkę choinkową Obawiam się, że cena jest zaporowa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukiStrike Posted July 11, 2015 Report Share Posted July 11, 2015 Boskie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddntp Posted July 11, 2015 Report Share Posted July 11, 2015 Mnie się kojarzy z tym: Strasznie podoba mi się ten mechanizm zamykania jak w Homo Sapiens. Póki co choruję na niemieckie pióra, do włoskich muszę chyba dojrzeć. Mam nadzieję, że to ZIELONA herbata w tle Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter22 Posted July 11, 2015 Report Share Posted July 11, 2015 Przeważnie nie czytam Twoich recenzji w całości, bo nie podoba mi się to, że do całości odsyłasz na bloga. Fajna recenzja, piękne i apetyczne zdjęcia, ale momentami stylistycznie tekst kuleje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
herbatnick Posted July 11, 2015 Report Share Posted July 11, 2015 Fajna recenzja, ale akurat ta wersja nie bardzo mi się widzi. Homo Vulcanicus jest ładniejszy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted July 11, 2015 Report Share Posted July 11, 2015 Nie chce by zabrzmiało to niegrzecznie, ale wg mojego odczucia korpus zalatuje "Cepelią". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wąsaty Posted July 11, 2015 Report Share Posted July 11, 2015 Przepraszam, czy Cepelia to coś złego? Sól naszej ziemi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rittel Posted July 11, 2015 Report Share Posted July 11, 2015 Jeden z niewielu Viscontich, który mi się spodobał. Coś niedobrego się ze mną dzieje że zaczyna mnie przekonywać włoszczyzna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akszugor Posted July 11, 2015 Report Share Posted July 11, 2015 Przepraszam, czy Cepelia to coś złego? Sól naszej ziemi Owszem, jak jest ludowa, a nie w pejoratywnym tego słowa znaczeniu. Dlatego " ". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Andrew Posted July 11, 2015 Report Share Posted July 11, 2015 Mi się nie podoba. Może jakby korpus był w takim samym kolorze jak skuwka, tylko transparentny to jeszcze by to jakoś wyglądało Zdjęcia pierwsza klasa, nad tekstem warto byłoby się jeszcze na chwilę pochylić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wąsaty Posted July 11, 2015 Report Share Posted July 11, 2015 Owszem, jak jest ludowa, a nie w pejoratywnym tego słowa znaczeniu. Dlatego " ". Rozumiem. Do "ludowości" temu "pióru" daleko Zwłaszcza w cenie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolumb Posted July 11, 2015 Report Share Posted July 11, 2015 Ech, moje marzenie. Dla mnie jest po prostu piękne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wąsaty Posted July 11, 2015 Report Share Posted July 11, 2015 Ech, moje marzenie. Dla mnie jest po prostu piękne. Widać, jesteś taka "cepelia" jak ja ))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lepki Posted July 11, 2015 Report Share Posted July 11, 2015 (edited) Pióro bardzo ładne, ale z jednym się trudno zgodzić "Przy cenie oscylującej wokół 3500zł trzeba przyznać, że jest ono rozsądnie wycenione." Chyba ręka sponsora Cię prowadziła przy pisaniu tego Cena jak za pióro z kryptonitu Edited July 11, 2015 by Lepki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
raf2107 Posted July 12, 2015 Report Share Posted July 12, 2015 No, trochę kojarzy się z cepelią i rybkami, ale trzeba przyznać, że jest świetne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wąsaty Posted July 12, 2015 Report Share Posted July 12, 2015 Pióro bardzo ładne, ale z jednym się trudno zgodzić "Przy cenie oscylującej wokół 3500zł trzeba przyznać, że jest ono rozsądnie wycenione." Chyba ręka sponsora Cię prowadziła przy pisaniu tego Cena jak za pióro z kryptonitu Może mu płacą? Żartuję, oczywiście. Zauważ proszę, że nie jest to pióro dla zwykłego Polaka, tylko dla "krwiopijców" Pewnie więcej wydają na waciki... Z drugiej strony patrząc, skoro pióro się sprzedaje to w imię czego sprzedawać je po kosztach? W końcu, obserwując trochę rynki, to bardziej opłaca się sprzedać pióro za 2000 Euro niż za 100 Szkoda, że Chińczyki podrabiają tylko MB Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wąsaty Posted July 13, 2015 Report Share Posted July 13, 2015 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Markol Posted July 13, 2015 Report Share Posted July 13, 2015 Szkoda, że Chińczyki podrabiają tylko MB O Matko, a ten znowu swoje Już sobie wyobrażam to cudo Made in China z taniego plastiku z odłażącą po tygodniu kalkomanią na korpusie i stalówką IPG. Oczywiście, że można, tylko po co? Może lepiej potraktować to pióro wyłącznie w kategoriach estetycznych. W końcu to tylko 1000 egzemplarzy na cały świat, i tak dla wszystkich nie wystarczy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wąsaty Posted July 13, 2015 Report Share Posted July 13, 2015 Masz całkowitą rację Markol Kiedyś tak sobie myślałem, jakby to było fajnie, gdybyś mógł kupić wszystko co byś sobie zamarzył... Chyba jednak po jakimś czasie zrobiłaby się nuda A tak? Zawsze możesz sobie pomarzyć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Markol Posted July 13, 2015 Report Share Posted July 13, 2015 Masz całkowitą rację Markol Kiedyś tak sobie myślałem, jakby to było fajnie, gdybyś mógł kupić wszystko co byś sobie zamarzył... Chyba jednak po jakimś czasie zrobiłaby się nuda A tak? Zawsze możesz sobie pomarzyć O właśnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts