majo.lika Posted March 9, 2015 Report Share Posted March 9, 2015 Słuchajcie, jak odróżnić jedno od drugiego? Potrzebuję kupić tę przednią część do mojego Watermana Hemisphere. i jeszcze jednej rzeczy nie wiem- co znaczy "stara" a co "nowa" stalówka? do niego. Pomóżcie, please. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrsajnog Posted March 9, 2015 Report Share Posted March 9, 2015 CT - stalówka i elementy metalowe w kolorze srebrnym GT - stalówka i elementy metalowe w kolorze złotym Nowa stalówka różni się od starej wygrawerowanym wzorem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
finansista Posted March 9, 2015 Report Share Posted March 9, 2015 To ja może dla pełnej jasności dodam, że: CT = chrome trim GT = gold trim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nilfein Posted March 9, 2015 Report Share Posted March 9, 2015 Hej, Nowe mają coś na kształt "kołnierza" z grawerem w miejscu, gdzie sekcja (to plastikowe ze stalówką) łączy się z korpusem. Stare w tym miejscu mają tylko metalowy, wąski pierścień. Reszta już została powiedziana Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aventador13 Posted March 9, 2015 Report Share Posted March 9, 2015 W dodatku, te nowe (co jest super) nie wymagają zdjęcia skuwki żeby odkręcić korpus, ponieważ wchodzi on w kołnierz nad sekcją. Stare Hemi nie miały tego kołnierza, i żeby sprawdzić stan atramentu trzeba było zdjąć skuwkę. Uwielbiam pióra które to mają...właściwie to nie znam żadnego innego który by to miał...a właśnie - jesze MyPeny Herlitz'a mają takie coś :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 9, 2015 Report Share Posted March 9, 2015 W dodatku, te nowe (co jest super) nie wymagają zdjęcia skuwki żeby odkręcić korpus, ponieważ wchodzi on w kołnierz nad sekcją. Stare Hemi nie miały tego kołnierza, i żeby sprawdzić stan atramentu trzeba było zdjąć skuwkę. Uwielbiam pióra które to mają...właściwie to nie znam żadnego innego który by to miał...a właśnie - jesze MyPeny Herlitz'a mają takie coś Az wziąłem do ręki obydwa modele i sprawdziłem Faktycznie fajna sprawa z odkręcaniem korpusu. Tylko nie wiem jak często będę korzystał z tego "przywileju" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts