visvamitra Posted January 24, 2015 Report Share Posted January 24, 2015 Diamine rok w rok wypuszcza na rynek tematyczne zestawy atramentów. W założeniu atramenty te mają być dostepne wyłącznie w zestawach, szczęśliwie od tego roku można kupić je pojedynczo we flaszkach o pojemności trzydziestu mililitrów. Dzięki uprzejmości Romiego zrecenzuję wszystkie atramenty wchodzące w skład zestawu muzycznego. Jest ich dziesięć. Bach Beethoven Chopin Handel Mozart Schubert Strauss Tchaikovsky Vivaldi Wagner Chopin jest atramentem ponurym, przez chwilę chciałem nawet wrzucic marsz pogrzebowy jako podkład muzyczny, ale uznałem, że w zestawieniu z pogodą i kolorem atramentu, bułoby to za dużo. Atrament zachowuje się świetnie w piórze, ma doskonały przepływ i łatwo się go czyści. O dziwo kolor podoba mi się. Widać mój gust ewoluuje. Ekspresjonizm abstrakcyjny Krople atramentu na ręczniku kuchennym marki Queen Software ID Zakres koloru Oxford Recycled - Kaweco Sport Classic, zakraplacz, B Porównanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 24, 2015 Report Share Posted January 24, 2015 Życie jest zbyt krótkie by pisać takim kolorem. Nie, nie i jeszcze raz nie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafzi Posted January 24, 2015 Report Share Posted January 24, 2015 (edited) Faktycznie bardzo ponury kolor. Gdybym miał na nazwisko Adams, to może Za to Chopinowa plama bardzo ładna... Edited January 24, 2015 by rafzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvianin Posted January 24, 2015 Report Share Posted January 24, 2015 Piękny nokturn chciałoby się rzec. Moim zdaniem idealnie dopasowano kolory do kompozytorów. Chopin jest na mojej liście. Spiszę sobie nim moje ukochane płyty:-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jp667 Posted January 24, 2015 Report Share Posted January 24, 2015 Cholera,faktycznie do jakiego tekstu pasuje ten kolor-nekrolog? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nilfein Posted January 24, 2015 Report Share Posted January 24, 2015 Z całym szacunkiem dla Chopina, ale ten ink ma urok osobisty Hero… Jak to mówią, nie można być TROCHĘ w ciąży, więc albo konkretny czarny, albo inny kolor, ale nie takie bure nie wiadomo co... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iux Posted January 24, 2015 Report Share Posted January 24, 2015 Życie jest zbyt krótkie, by nie skorzystać z tak pięknego atramentu… Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted January 25, 2015 Report Share Posted January 25, 2015 wpadłabym w depresję po napisaniu pół strony tym smutkiem w płynie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted January 25, 2015 Report Share Posted January 25, 2015 (edited) byczy! Edited January 25, 2015 by rbit9n Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted January 25, 2015 Report Share Posted January 25, 2015 A gdzieeee mnie z tym szprajem... Fuj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kAdi Posted January 28, 2015 Report Share Posted January 28, 2015 A mnie się spodobał, w rzeczywistości wygląda równie dobrze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Dziku Posted February 26, 2015 Report Share Posted February 26, 2015 Od razu spodobał się mojej starszej córce. Po wlaniu do mojego nowego Kaweco - blaszka B pokazuje jego kolor jako znacznie głębszy. Podoba mi się i do pióra w wersji "stonewashed black" całkiem pasuje. W Lamy z blaszką M - też spisywał się zacnie. Początkowo myślałem, że to nieudany aspekt mojego zamówienia. Myliłem się. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts