lelumpolelum12348i Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 Witam! Nadszedł czas zakupu nowego pióra, które ma mi posłużyć na lata. Jako, że jestem typem osoby, która kupuje raz, a dobrze, postawiłem sobie budżet 1500zł. Szczególnie po tym jak zobaczyłem Faber Castell Anello Titanium... Po prostu cudo! No ale jako, że MUSZĘ przejrzeć wszystkie dostępne opcje, nasunęło się pytanie - czy w tej cenie znajdę coś lepszego? Moje wymagania to stalówka F, większa grubość niż Jotter (i wygodniejszy chwyt) i żeby nie męczyło przy długim pisaniu. No i kolorystycznie to bardziej w stal/srebro, za czarnym i złotym nie przepadam. Byłbym wdzięczny za propozycje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 Popatrz na Caran d'Ache, a jeśli jesteś z Warszawy przejdź się na Plac Piłsudskiego do AMI. Mają i Grafy i Caran d'Ache i inne cuda. Inne propozycje to:St Dupont Defi Caran d'Ache Varius Yard-O-Led Viceroy / Retro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lelumpolelum12348i Posted January 19, 2015 Author Report Share Posted January 19, 2015 (edited) Niestety, jestem z Dzierżoniowa i z dużych miast najbliżej mam Wrocław. Przeglądałem akurat wczoraj ofertę Caran i ze wszystkich właśnie spodobał mi się taki Varius: http://store.carandache.com/uk-en/47-varius-plume-ivanhoe-metal-ef.html oraz http://store.carandache.com/uk-en/106-madison2-plume-cisele-agt-rh-b.html Też bardzo ładne. Srebrne i dość smukłe, co lubię. Yard-O-Led trochę zbyt zdobny jak na mój gust Edited January 19, 2015 by Pvt.CyP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lelumpolelum12348i Posted January 19, 2015 Author Report Share Posted January 19, 2015 Eh, nie mogę już edytować. Ale tak ogółem, to wybór Anello jest dobry? Z tego co w recenzjach wyczytałem to bardzo dobre pióro, aczkolwiek ponoć ciąży trochę na tył jak się skuwkę założy na tył. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yennefer Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 We Wrocławiu jest bardzo fajny sklep Scryba na ul Szewskiej. Graaf i Caran jest tam napewno i parę innych ciekawych modeli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yennefer Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 We Wrocławiu jest bardzo fajny sklep Scryba na ul Szewskiej. Graaf i Caran jest tam napewno i parę innych ciekawych modeli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lelumpolelum12348i Posted January 19, 2015 Author Report Share Posted January 19, 2015 O super, wielkie dzięki! Nie wiedziałem kompletnie gdzie mogę piórka przetestować, a tu mają i Carany i Grafy. Tylko cena Grafa trochę oporowa, znalazłem prawie 400zł taniej na papier nożyce. Chociaż mam mieszane uczucia, bo trochę tak wsiowo wejść, popisać piórami za grubą forsę i wyjść finalnie nic nie kupując... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted January 19, 2015 Report Share Posted January 19, 2015 Nie miewam podobnych oporów Jako konsument masz prawo się rozmyślić, wypróbować pióro i odłożyć je. Możesz również zapytać o rabat Najwyżej za zaoszczędzone pieniądze (400 PLN to niemało) kupisz fajny atrament, a resztę przeznaczysz na inne cele Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lelumpolelum12348i Posted January 19, 2015 Author Report Share Posted January 19, 2015 Chyba jednak zdecyduję się na Anello. Spróbuję jutro się kopsnąć do wrocka i przetestować jak wypadnie przy Caranach, ale w sumie to już praktycznie formalność dla świętego spokoju, tak żeby potwierdzić decyzję. Ale swoją drogą, nie wykluczam zakupu któregoś z Caranów w przyszłości Wiem już jak to działa, sprawdzone w innych hobby, że apetyt rośnie w miarę jedzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts