Jump to content

Naboje Pelikan Edelstein

Nikita

Recommended Posts

• 5 weeks later...

Mała uwaga - te naboje mają jedną średnicę na całej długości, przez co nie wejdą do pióra, którego korpus się zwęża - przetestowałem to np. na Parkerze 45 (naboje Parkera są lekko zwężone na końcu). Zresztą podobnie jest chyba np. z nabojami Watermana.

Trzeba wtedy brać krótkie, z tym że Edelstein nie występuje w takim rozmiarze.

Mała uwaga - te naboje mają jedną średnicę na całej długości, przez co nie wejdą do pióra, którego korpus się zwęża - przetestowałem to np. na Parkerze 45 (naboje Parkera są lekko zwężone na końcu). Zresztą podobnie jest chyba np. z nabojami Watermana.

Trzeba wtedy brać krótkie, z tym że Edelstein nie występuje w takim rozmiarze.

Nie chcę być złośliwą małpą (nie obrażając małp), ale to faktycznie dziwne, że naboje Pelikana nie wchodzą do Parkerów ;)

Inna sprawa, że faktycznie. Do Watermana Experta pewnie by nie wszedł. Naboje Watermana są delikatnie zwężone na końcu.

Nie chcę być złośliwą małpą (nie obrażając małp), ale to faktycznie dziwne, że naboje Pelikana nie wchodzą do Parkerów ;)

OK, mój błąd. Nie wiem czemu byłem święcie przekonany, że Parker też jest internacjonalny   :cry:

Pewnie dlatego, że używam głównie tłoczków. Ostatnio tylko kupiłem Edelsteina w nabojach dla sprawdzenia kolorków.

Edited by herbatnick