visvamitra Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 (edited) Sailor robi najlepsze atramenty. To moje zdanie. Nie jest obiektywne. Możecie się z nim nie zgadzać. Ja i tak wiem swoje Niestety wiele atramentów robią dla sklepów w Japonii. Wprawdzie dzięki działalności przedsiębiorczych sprzedawców z eBaya można sobie te inkausty do Polski sprowadzić, ale cena jest chora (42 $ z kosztami wysyłki, w Japonii flaszka kosztuje około 20 $). Dostałem od forumowiczki z FPN trzynaście próbek takich Sailorów. Fajne są, ale jednak nie ma opcji, żebym tyle za nie zapłacił. Lidth's Jay Mandarin Duck Peregrine Falcon Pheasant Toki Pheasant to całkiem interesujący kolor, ale nie na tyle, żebym chciał flaszkę. Ot, fajnie było wypróbować, popisać, wyrobić sobie zdanie, ale raczej bym nim nie pisywał. Ekspresjonizm abstrakcyjny Krople atramentu na ręczniku kuchennym Software ID Zakres koloru Oxford recycled, 90 g - Kaweco Sport Classic, eyedropper, B Nie jestem do końca zadowolony ze skanów, więc dołącze zdjęcie zrobione w świetkle dziennym w pochmurny dzień około 14:00. Chyba kupię sobie lampę 6500 K, żeby zapewnić sobie powtarzalne warunki oświetleniowe do zdjęć. Hmmm. Porównanie Edited January 8, 2015 by visvamitra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasiasemba Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 brrrr... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 Mnie kolor się podoba. Tylko cieniowanie troszkę słabe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 (edited) fajny, fajny, ale jedno małe ale. bażant powinien być złoty. Edited January 8, 2015 by rbit9n Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 fajny, fajny, ale jedno małe ale. bażant powinien być złoty. Eeee tam, to nie z pagonów,... jeno z piersi próbki brali jak kolor ustawiali... wszystko się zgadza... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zutka Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 fajny, fajny, ale jedno małe ale. bażant powinien być złoty. Pomyliłeś zdjęcia, powinno być raczej takie: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 Pomyliłeś zdjęcia, powinno być raczej takie: na moim zdjęciu jest bażant, który użyczył nazwy atramentowi. miałem wkleić zdjęcie słowackiego bażanta, który na marginesie, z biologicznego punktu widzenia nie jest bażantem złocistym, ale wydało mnie się to zbyt proste, zbyt łatwe. i jak widzę dobrze mnie się wydawało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts