visvamitra Posted January 7, 2015 Report Share Posted January 7, 2015 (edited) Sailor robi najlepsze atramenty. To moje zdanie. Nie jest obiektywne. Możecie się z nim nie zgadzać. Ja i tak wiem swoje Niestety wiele atramentów robią dla sklepów w Japonii. Wprawdzie dzięki działalności przedsiębiorczych sprzedawców z eBaya można sobie te inkausty do Polski sprowadzić, ale cena jest chora (42 $ z kosztami wysyłki, w Japonii flaszka kosztuje około 20 $). Dostałem od forumowiczki z FPN trzynaście próbek takich Sailorów. Fajne są, ale jednak nie ma opcji, żebym tyle za nie zapłacił. Lidth's Jay Mandarin Duck Peregrine Falcon Pheasant Toki Peregrin Falcon (Falco Peregrinus) to piekny ptak, niestety dedykowany mu atrament piękny nie jest. Czernie to nie mój klimat, a ta to taka czerń, która chciałaby czernią być, ale nie jest. A może tak miało być? Wiem, że jest sporo entuzjastów szaroburoczarnych atramentów. I piszę to poważnie. Ekspresjonizm abstrakcyjny Krople atramentu na ręczniku kuchennym Software ID Zakres koloru Oxford recycled, 90 g - Kaweco Sport Classic, eyedropper, B Porównanko Edited January 7, 2015 by visvamitra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Markol Posted January 7, 2015 Report Share Posted January 7, 2015 "...to taka czerń, która chciałaby czernią być, ale nie jest" Święte słowa, i w zasadzie starczą za recenzję Mimo najlepszych nawet własności pisarskich mnie ten kolor nie zachwyca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aoirghe Posted January 7, 2015 Report Share Posted January 7, 2015 To miała być czerń czy szarość? Mnie wygląda na szarość, czyli jest do zaakceptowania, bo czerni jakoś nie lubię. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted January 7, 2015 Report Share Posted January 7, 2015 Czarny to on nie jest. Przy najbliższej okazji wyślę Łukaszowi najczarniejsza czerń jaka mam. Będzie do porównań . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosa Posted January 7, 2015 Report Share Posted January 7, 2015 (edited) Mieszańcom mówię stanowcze nie. Albo szary, albo czarny jak noc, ot co! Podoba mi się nowa świecka tradycja dodawania rysuneczków do recenzji Przy najbliższej okazji wyślę Łukaszowi najczarniejsza czerń jaka mam. A co to jest? Edited January 7, 2015 by bosa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 7, 2015 Report Share Posted January 7, 2015 Wepnę się bezczelnie w temat ale testował juz ktoś ten atrament http://static.jetpens.com/images/a/000/021/21849.jpg? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ender Posted January 7, 2015 Report Share Posted January 7, 2015 Czarne do mnie nie przemawiają, głównie ze względu na brak cieniowania,... (tego niektóre kolory też nie potrafią)... wolę antracyty i inne szarości,... na me szczęście, mogę sobie pozwolić na nieużywanie czarnuszków... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted January 8, 2015 Author Report Share Posted January 8, 2015 @Romii - a jaka jest najczarniejsza czerń? Zaciekawiłeś mnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 Nie pozostaje nic innego jak spakować i wysłać . Najpóźniej w poniedziałek będzie u Ciebie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbit9n Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 mnie do tego koloru bardziej by pasował jerzyk Apus apus L. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted January 8, 2015 Author Report Share Posted January 8, 2015 Coś w tym jest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts